![]() |
Bir Kalp Ve... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Kalp Ve...BİR KALP VE ![]() ![]() ![]() Delikanlı alaca karanlıkta yürürken, yumuşak bir şeye çarptığını fark etti ![]() Eğildi baktı ![]() ![]() ![]() ![]() arasında, yuvasından ustalıkla sökülmüş bir kalp duruyordu ![]() diri ve kanlıydı ![]() büyülenmişçesine avuçlarına aldığında, dehşetinden çıldıracak oldu ![]() Kalp tıp tıp atıyordu ![]() ![]() sanki ellerine yapışıp bir başka uzvu haline geliveren kalpten kurtulmak istiyor, fakat ne olduğunu bilmediği, kestiremediği duygular tarafından engelleniyordu ![]() sakinleştiğinde, onun sahibini bulmak için en yakındaki evin kapısını çaldı ve zincir aralığından bakan genç kıza: - Bu kalp sizin mi? diye sordu ![]() onu ![]() Kız, mahcup bir ifadeyle; - Ben kalbimi, üç ay önce rastladığım bir vefasıza kaptırdım, dedi ![]() eve sorun, onların olabilir ![]() Kızın gösterdiği ev, göz kamaştırıcı bir villaydı ![]() Kapıyı açan hizmetkarlar, onu üst kata çıkartarak evin beyine götürdüler ![]() Delikanlı, yumuşacık halıların üzerine damlayan kanları ayağıyla örtmeye çalışırken: - Bu kalp sizin mi acaba? diye sordu ![]() da ![]() ![]() ![]() Beyefendi, ışıl ışıl parıldayan kristal kadehinden höpürtülü bir yudum çekerek: - Ben kalbimi dünyaya sattım, canikom, diye sırıttı ![]() Komşu evde bir meczup var, o bilir sahibini ![]() Delikanlı, hızla soğumaya başlayan ve atışları gittikçe yavaşlayan kalbi bitişik kulübedeki ihtiyara koşturarak: - Bu sizin mi? diye sordu ![]() duracak ![]() Yaşlı adam, okumakta olduğu Kuran ı yavaşça kapatırken: - Ben kalbimi, her şeyimle Allah a verdim, evlad, diye gülümsedi ![]() Elindekinin sahibini, neden gidip anne ve babana sormuyorsun? - Her ikisi de yaşlanıp bunadı, diye üfüldendi genç ![]() Bir bebek gibi alaka görmek istediklerinden, üç gün önce kavga edip onları terk etmiştim ![]() İhtiyar adam, büyük bir üzüntüyle: - Terk ettin ha ![]() ![]() ![]() demek ![]() Delikanlı, söylenenlere karşı kayıtsız görünüyordu ![]() Oysa ki yaşlı adam, beklediği cevabı çoktan almıştı ![]() Delikanlıya doğru emin adımlarla ilerledi ve iki eliyle kavradığı gömleğini bir hamlede yırtarak açıverdi ![]() göğsünde, avuçlarında tuttuğu kalp büyüklüğünde kanlı bir boşluk vardı ![]() |
![]() |
![]() |
|