![]() |
Eksiklik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() EksiklikEksiklik Çogu insan eksik düsündügü yönlerini göstermek istemez ![]() daha büyük bir eksiklik oldugunu anlamaz ![]() hikayeyi okudugunuzda bir eksikligin üstünlüge nasil dönüstügünü göreceksiniz ![]() 9 yasindaki bir Japon çocugun en büyük hayali günün birinde çok iyi bir judocu olmaktir ![]() talihsiz bir trafik kazasi sonucu sol kolunu tamamiyla kaybeder ![]() ![]() Ailesi sirf çocuk oyalansin diye, Japonlarin en ünlü hocalarindan birini tutarlar ![]() sivar, çocuga tek kolla yapabilecegi yegane firlatma hareketini ögretir ![]() bu hareketi çalisirlar ![]() fakat hocasi Çocuga her gün saatler boyu ayni hareketi adeta ezberletir ![]() ve yeni hareketler ögrenmek istedikçe hocasi bu hareketi dünyada en hizli sen yapana dek çalismasini ve baska hareket ögretmeyecegini söyler ![]() alisir ![]() ![]() degildir ![]() ![]() sen ögrendigin hareketi yap,gerisini merak etme" diye ögütte bulunur ![]() ![]() ![]() gayet rahat geçer ![]() ![]() rakibi bölgenin en iyi judocusudur ![]() ![]() "evlat sen bu harekette dünyada teksin, kendi oyununu yap yeter" der ![]() simsek hızıyla uygular, rakip kalktikça ayni hareketi yineler ![]() tek hareket sayesinde sampiyon olmustur ![]() Çocuk dayanamaz ve hocasina sorar "hocam inanamiyorum,ben nasıl sampiyon oldum?" der ![]() sakin bir ifade ile söyle cevaplar, "Bu zaferin iki sırrı var oglum ![]() hareketlerinden birini çok iyi yapabilmendir ![]() ![]() O da hareketi yapanin sol kolunu tutmak! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|