![]() |
Kendisini Yaralayana Süt Gönderdi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kendisini Yaralayana Süt GönderdiKENDİSİNİ YARALAYANA SÜT GÖNDERDİ Dört halifenin (Radıyallahü anhüm) dördüncüsü Hazreti Ali Kerremellahü Veçhe Hazretleri, sabah namazını kılıyordu ![]() ![]() ![]() — Beni kim vurdu? diye sordu ![]() Hemen, Hazreti Ali'yi yaralayan hain Ibni Mülcem'i, Halife'nin huzuruna getirdiler ![]() ![]() ![]() — Ya Ibni Mülcem! Benim ecelim senin elinden olacak, buyurarak, büyük bir keramet izhar etmişti ![]() O zaman, yani Hazreti Ali böyle söylediği zaman, Ibni Mülcem: — Hâşâ ya imam! Ellerim kurusun böyle bir şey yapacak olursam, diyerek böyle bir şey olma ihtimali varsa, mutlaka kendisini Öldürmesini rica ve niyaz etmişti de; Hazreti Ali kendisine: — Sen suç işlemeden seni nasıl öldürtür veya hapse attırabilirim ![]() ![]() İşte bu Ibni Mülcem, seneler sonra sabah namazını kılarken arkadan gizlice gelip zehirli hançerini Hazreti Ali'nin sırtına saplamıştı ![]() Hazreti Ali huzuruna getirilen Ibni Mülcem'e yaralı haliyle şöyle sordu: — Ya İbni Mülcem! Sana ne yaptım; ırzına mı, malına mı, canına mı iliştim? Beni niçin öldürmek istedin? diye sorduğunda İbni Mülcem'i bir korku ve titreme aldı ve: — Hâşâ, yalnız ve yalnız hüküm Allah'ındır diyebildi ![]() Hazreti Ali: — Sözün hak, niyetin bâtıl ya Ibni Mülcem, buyurarak hapse atılmasını emretti ![]() Sonra da İmam-ı Hasan (r ![]() ![]() — Eğer ben bu yaradan kurtulursam, onun hakkındaki muamele bana aittir, yok eğer ölürsem, bir kılıç darbesi ile onu öldürün ki, kanun-u ilâhî yerini bulsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazreti Ali'yi mescitten eve aldılar, bir miktar süt getirdiler ve içmesi için kendisine verdiler ![]() — Bu sütü alın zindandaki garibe götürün, o açtır, buyurdu ![]() ![]() — Zindandaki garip beni yaralayandır ![]() ![]() Sütü alıp İbni Mülcem'e götürdüler ![]() — Bunun içine siz zehir kattınız, beni öldürmek istiyorsunuz, ben bu sütü içmem, dedi ![]() Hazreti Ali (r ![]() ![]() ![]() — İbni Mülcem neden hakkımızda su-i zan etti ![]() ![]() Aradan çok zaman geçmeden, nice kâfirin canını cehenneme gönderen, Hazreti Peygamberimizin hakkında Haydar-ı Kerrar buyurduğu, harp meydanlarında birkaç müşrikin birden kellesini kesen Allah'ın Arslanı Hazreti Ali Kerremallahü Veçhe, ahirete îrtihal buyurdular ![]() İşte Allahın Arslanı, Habib-i Hûda Efendimizin kıymetli damadı, Hulafa-i Raşidinin'in sonuncusu Hazreti Ali, kendisini öldürmeye kasdeden bir kimseye, daha yarası iyileşmeden ölüm döşeğinde iken bile iyilik etmeyi düşünüyor ve büyük bir merhamet timsâli olduğunu ve Nizam-ı Islâmın nasıl olduğunu bir kerre daha idrâk sahiplerine anlatmış oluyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|