![]() |
Her Şeyim Var; Fakat Huzurum Yoktur. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her Şeyim Var; Fakat Huzurum Yoktur.Erzurum’un itibarlı âlimlerinden biri de Mehmet Kırkıncı Hoca efendidir ![]() Kimseyi itham etmez, ayıplayıp suçlamaya yönelmez ![]() ![]() Nitekim günün birinde oldukça zengin biri müracaat eder hoca efendiye ![]() Her şeyim var; fakat huzurum yoktur ![]() ![]() Sözlerine şunu da ilave eder: Doktorlar muayene ediyorlar, hiçbir rahatsızlığın yok diyorlar ![]() ![]() İşte burada hoca efendi öze karışır: Dur bakalım dur, der ![]() ![]() Sorusunu şöyle sorar: Saçlarda yaşlanma belirtisi olan beyazlanma başlamış ![]() Adam zorlada olsa gerçeği itiraf eder: Hayır, henüz namaz kılmaya başlamadım ![]() Hoca efendi: Bak der, sende manevi vitaminlerden (A) vitamini yok, gördün mü? Sonra tekrar sorar: Oruçla aran nasıl? Tutuyor musun) Adam yine zorlanır: Hayır, der, henüz oruç tutmaya başlamadım ![]() Oooo, der hoca efendi, sende (B) vitamini de yok ![]() Sormaya devam eder: Zengin olduğunu söyledin, zekâtını nasıl hesap ediyorsun? Şey, der, yani henüz zekât filan da vermiyorum ![]() Hoca efendi büsbütün hayrettedir: Bak hele, der, sende (C) vitamini de yoktur ![]() Nasıl huzur bulacaksın bu kadar vitamin eksikliğiyle? Aralarındaki diyalog şu şekilde sürer gider: Hacca gittin mi? Henüz hacca gidecek vaktim olmadı ![]() Neler söylüyorsun sen ![]() ![]() Peki, bir de aldığın gıdalara bakalım ![]() Kazancına haram karışıyor mu? Evet, azda olsa karışıyor ![]() Gördün mü, der Hoca efendi ![]() ![]() ![]() Hoca efendi sözlerine şunları da ekler: Bütün bunlara rağmen senin kurtulman yine de mümkün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|