![]() |
Bereketlenen Yemek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bereketlenen YemekBEREKETLENEN YEMEK Câbir râdıyallahu anh şöyle anlatıyor: Hendek kazıldığı zaman, Peygamber aleyhisselâmı çok acıkmış bir halde gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zevcem: — Beni, Allah'ın Resulü ve yanındakilerden utandırma! demişti ![]() ![]() — Ey Allah'ın Resulü, küçük koyunumuzu kestik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamber aleyhisselâm yüksek bir sesle: — Ey Hendek halkı, Câbir bir ziyafet tertiplemiş, haydin gidelim, diye çağırdıktan sonra, Ben gelene kadar kazanı ocaktan indirmeyin, hamuru da pişirmeyin, diye ilâvede bulundu ![]() Ben eve önce geldim, Allah'ın Resulü de diğer insanların önünde yürüyerek geldi ![]() Zevcemin yanına geldiğim zaman, kalabalık misafir topluluğunu görünce, onları ağırlayamayacağından endişe ettiği için, bana: — Allah, seni şöyle şöyle yapsın, diye seslendi ![]() — Senin söylediklerini söyledim, diye cevap verdim ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra zevceme: —> Yoğurup ekmek yapan bir kadın daha çağır da, o da seninle beraber ekmek yapsın, buyurdular ![]() ![]() Allah'ın Resulü ile beraber gelenlerin sayısı bin kişi idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Buharî) |
![]() |
![]() |
|