![]() |
Halis Dua. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Halis Dua.Ayyaşın biri hanımının düşeceksin bir yerlerde dediğine aldırmadan bulduğu tüm şişeleri kafaya dikermiş ![]() ![]() ![]() Günün birinde; eve gelmemiş ![]() ![]() Bakmış ruhunu verivermiş olanca ayyaşlığıyla ![]() ![]() ![]() ![]() Koşmuş ahaliye, yetişin kaldıralım demiş -demişler kılımızı kıpırdatmayız ona?Toplumun kanser hücresiydi o ![]() İmama seslenmiş sonra, demiş imam;? cami yolu bilmezi camiden uğurlayamam ![]() Kadın aciz kalmış, bu sefer demiş muhtara:- ne olur baksanız bunada? hayır cevabı birkez daha tokat olmuş kadına, kanatmış kırık kalbini ![]() Kadın azimli, demiş ortada kalacak değil ya, kaldırmalı bir usul ![]() ![]() ![]() Muhtar dikilmiş karşısına bu kez ve demiş: -olmaz gömemezsin bu laşeyi bu yere ![]() ![]() Çaresiz kadın, sürümüş günahkar cesedi? şehrin dışına çıkardığında kan ter içindeymiş ki, bir soluk alayım derken düşürüvermiş cesedi ![]() Uzaktan durumu gören çoban, acımış kadına ![]() ![]() ![]() demiş kadın: ? Allah senden razı olsun efendim, gücüm tükendi, başaramıyacaktım yoksa ![]() Çoban hikayeyi öğrenince demiş; anlamam bu işlerden ama bişeyler yapayım, gömüverelim bir usul ![]() Anlamadığı halde,sırf yardımı olsun diye pırpır etmiş yüreği, mırmır etmiş ol-dili bir usul gömüvermiş cesedi ![]() olay bitti acı kaldı geriye demiş kadın ,evinin yolunu tutmuş ama olay bitmemiş yeni başlıyormuş meğer ki? Birkaç gün içinde imam gelmiş kapıya, ahali ile birlik? demiş, ruyamda beyini gördüm hanım ![]() İmam sözü sürdürmüş şaşkınlığı büyükmüş;-Cennetlik gibi giyinmiş ikramların arasında hali pürmelali nahoş hiç değil aksine halinden hoşnut idi ![]() söyle be-hey hanım! işin aslı ne idi? bilmediğimiz bişey vardı da, haksızlık mı ettik senin ayyaşa ? Kadın birazda safca başını salladı, dedi: ? hayır bildiğim ekstra bişey yok, göründüğü gibiydi,olsa hehal, önce ben bilirdim ![]() Konuşmalar bu minval uzamış gitmiş ama sonuç yok imiş ![]() ![]() Gelmiş üzerine konuşmanın beldenin muhtarı aynı ruyayı gördüğünü söylemiş,sorup soruşturup olayın ardını karıştırmış? Ama nafile olay olduğu gibi,görünenden başka elle tutulur bişey yok ki ![]() ![]() demiş kadın: ? çobana gidelim, o gömerken dedi bişeyler ardı sıra ![]() ![]() ![]() ![]() hep beraber yol almışlar çobana sorup öğrenmek için,lakin sayıp dökmüşler boşa ![]() Çoban demiş, nereden bileyim ben? varsa bir sırrı, sizdedir o sır, ayyaş aranızdaydı her dem ![]() Ama sen,demişler; mırmır etmişsin ona ,ne söyledin de hele belki sır ordadır işte ![]() Çoban demiş yeniden, ben aciz bir çobanım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O zaman aklıma geldi ![]() ![]() ?Ya Rabbi! buraya misafir gelir, ben ona ikram ederim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hazinen bol? buda benim misafirim gönderdim ol İkramına ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Unutmayalım ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alintidir |
![]() |
![]() |
|