Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dua, halis

Halis Dua.

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Halis Dua.

Ayyaşın biri hanımının düşeceksin bir yerlerde dediğine aldırmadan bulduğu tüm şişeleri kafaya dikermiş Onu ne ayık gören olmuş, ne cami yolunda bulan Hayatını bir serkeşliğe harcar dururmuş

Günün birinde; eve gelmemiş kadın aramış, taramış sızdığı yerde bulmuş en nihayeti

Bakmış ruhunu verivermiş olanca ayyaşlığıyla Üzülmüş kadın, ağlamış nede olsa hayat otağının-ortağı, evinin önemli bir parçasıymış

Koşmuş ahaliye, yetişin kaldıralım demiş

-demişler kılımızı kıpırdatmayız ona?Toplumun kanser hücresiydi o

İmama seslenmiş sonra, demiş imam;? cami yolu bilmezi camiden uğurlayamam?

Kadın aciz kalmış, bu sefer demiş muhtara:- ne olur baksanız bunada?

hayır cevabı birkez daha tokat olmuş kadına, kanatmış kırık kalbini

Kadın azimli, demiş ortada kalacak değil ya, kaldırmalı bir usul Sırtlanmış cesedi, imkanı ölçüsü yıkamış-sarmış kefene gömmeye götürmüş beldenin kabrine

Muhtar dikilmiş karşısına bu kez ve demiş:

-olmaz gömemezsin bu laşeyi bu yereGit nereye gömersen göm ama pisletmene burayı bu cesetle, izin vermez bu gönlüm

Çaresiz kadın, sürümüş günahkar cesedi? şehrin dışına çıkardığında kan ter içindeymiş ki, bir soluk alayım derken düşürüvermiş cesedi

Uzaktan durumu gören çoban, acımış kadına koşmuş bir avaz yardıma

demiş kadın: ? Allah senden razı olsun efendim, gücüm tükendi, başaramıyacaktım yoksa

Çoban hikayeyi öğrenince demiş; anlamam bu işlerden ama bişeyler yapayım, gömüverelim bir usul

Anlamadığı halde,sırf yardımı olsun diye pırpır etmiş yüreği, mırmır etmiş ol-dili bir usul gömüvermiş cesedi

olay bitti acı kaldı geriye demiş kadın ,evinin yolunu tutmuş ama olay bitmemiş yeni başlıyormuş meğer ki?

Birkaç gün içinde imam gelmiş kapıya, ahali ile birlik? demiş, ruyamda beyini gördüm hanım hali perişan değil ,ayyaşın biri ikram bulmaz ki oysa?

İmam sözü sürdürmüş şaşkınlığı büyükmüş;-Cennetlik gibi giyinmiş ikramların arasında hali pürmelali nahoş hiç değil aksine halinden hoşnut idi

söyle be-hey hanım! işin aslı ne idi? bilmediğimiz bişey vardı da, haksızlık mı ettik senin ayyaşa ?

Kadın birazda safca başını salladı, dedi: ? hayır bildiğim ekstra bişey yok, göründüğü gibiydi,olsa hehal, önce ben bilirdim

Konuşmalar bu minval uzamış gitmiş ama sonuç yok imiş çözememiş hiçbiri, ?durumun-aslı-ne?? olayı ortada şimdi

Gelmiş üzerine konuşmanın beldenin muhtarı aynı ruyayı gördüğünü söylemiş,sorup soruşturup olayın ardını karıştırmış?

Ama nafile olay olduğu gibi,görünenden başka elle tutulur bişey yok ki

demiş kadın: ? çobana gidelim, o gömerken dedi bişeyler ardı sıra belki de biliyordur var ise sırrı günahkar mirasında

hep beraber yol almışlar çobana sorup öğrenmek için,lakin sayıp dökmüşler boşa

Çoban demiş, nereden bileyim ben? varsa bir sırrı, sizdedir o sır, ayyaş aranızdaydı her dem

Ama sen,demişler; mırmır etmişsin ona ,ne söyledin de hele belki sır ordadır işte

Çoban demiş yeniden, ben aciz bir çobanım ne okumuş ne yazmış ne de mürekkep yalamışım İmam olaya soğuk bakınca, kadın taşımış buralara? haline pek acıdım, dedim edeyim yardım, gömelim el birlikte lakin çok umutlanma,bilmiyorum hiç dua ne söylerim bilmem üstüne?

O zaman aklıma geldidedim dua niyetine:

?Ya Rabbi! buraya misafir gelir, ben ona ikram ederimHazırda bişey yoksa, süt sağar içiririm Elimden bişey gelmez, yok dilimde hiç dua ikram edemeyenim, vekil tayin ettim, gönderiyorum ben Sana?Ya Rab! merhamet eyle, lutfun çok geniş,

hazinen bol? buda benim misafirim gönderdim ol İkramına

Unutmayalım ! Halis Dua kaderi değiştirirÇoban kalbiyle, yapılan Dua'larda buluşmak ümidiyle

Alintidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com