Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
için, servetti

O Benim İçin Bir Servetti

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

O Benim İçin Bir Servetti

Bir hak dostunun hanımı oldukça sert ve geçimsizdi Bu zat ise onun her haline sabrediyordu Güzel ahlâkı elde etmek için bunu bir fırsat görüyordu

Bunun için onu boşamayı hiç düşünmüyordu

Bu zatı tanıyan dostları onun durumuna çok üzülüyordu Bir gün kadının eceli geldi, öldü Kocasının dostları o günü bayram ilan ettiler Kadını bir an evvel toprağa verdikten sonra sevinerek kocasının yanına geldiler;

ona;

?Efendim, biz size tâziyeye değil, tebrik etmeye geldik; gözünüz aydın

olsun, kurtuldunuz!? dediler

Allah dostu sakin ve düşünceli idi Yüzünde bir sevinç izi yoktu Aksine değerli bir

şeyini kaybetmiş gibi üzüntülüydü

Bunun sebebini şöyle açıkladı:

?Ben bu gün gerçekten çok üzgünüm Bu kadın benim için bir servetti Ben onun kötü ahlâklarına sabrederek yüce Rabbim?in razı olacağı güzel ahlâkları elde ediyordum;

böylece pek çok sevap ve manevi derece kazanıyordum Ne yazık ki şimdi bu

servetim toprağa gömüldü, böyle bir kâr kapısı kapandı?[/B]

Aıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com