![]() |
Sevgi Ve Dostluk Üstüne 365 Söz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevgi Ve Dostluk Üstüne 365 SözSevgi Ve Dostluk Üstüne 365 Söz KİTABIN ADI Sevgi Ve Dostluk Üstüne 365 Söz KİTABIN YAZARI Eva SHAV Ç / Şen Süer KAYA YAYINEVİ VE ADRESİ Anahtar Kitaplar Yayın Evi Cağaloğlu/İSTANBUL BASIM TARİHİ 1999 KİTABIN YAYIM MAKSADI İnsanlar Arasındaki İlişkilerde Çok Özel Yeri Olan Sevgi Ve Dostluğun Önemini Anlatan Bir Eserdir ![]() KİTABIN ÖZETİ : Farklı değer sistemleri üzerinde yaşadığımız dünyada; “aşk, sevgi, dost, anne, baba, akraba” gibi temel kavramların yaşamımızdaki yerini farklı açılardan anlatan bir kitapçık ![]() ![]() Aşağıda kitabın bölümlerinden bazı kişilerin söylediği sözler alınmıştır ![]() 1 ![]() Farsça’da “sevmek” kelimesinin karşılığı “bir arkadaşın olması”dır ![]() ![]() Shusha Guppy Zorluk yaşamın bir parçasıdır ve bunu paylaşmazsan seni yeterince seven insana seni yeterince sevme şansı vermezsin Dinah Shore İki insan birbirlerini sevdikleri zaman birbirlerine bakmazlar, aynı yöne bakarlar ![]() Ginger Rogers Dostluklar mükemmel değildir ama gene de çok değerlidir ![]() ![]() Letty Cottin Pogrebin Arkadaşlık sevgilerin güvenilmeye layık tek dokusudur ![]() ![]() ![]() Miles Franklin Dostluk hemen her zaman zihnin bir parçasının başka bir parçasıyla birleşmesidir ![]() George Santayana 2 ![]() Arkadaşlarınıza resimlere davrandığınız gibi davranın, onları en iyi ışığın altına koyun ![]() Jennie Jerome Churchill Sevgi her şeyin kapısını açar ![]() ![]() May Sarton Bir kişinin yaşamı sevgi, dostluk, kızgınlık ve özenle başkalarının yaşamına değer kattığı sürece değerlidir ![]() Simone de Beauvoir Hepimizin öğreneceği en son ders, koşulsuz sevgidir ve bu sevginin içinde yalnızca başkaları değil, kendimiz de varız ![]() Elisabeth Kübler-Ross Arkadaşlık doğası gereği bildiğimiz bütün diğer ilişkilerden daha fazla hileden muaftır ![]() ![]() Francine du Plessix Gray Sevgi, merkezden bütün düşünce ve hareket alanlarına yayılarak sızan yaşamsal bir özdür ![]() Elizabeth Cady Stanton 3 ![]() İyi bir dinleyici, söyleyecek bir şeyi olmayan insan değildir ![]() ![]() Katherine Whitehorn Yaptığın şeylerle başkalarına onlara ilgi gösterdiğini gösterebilirsin ![]() Ashley Montagu Ph ![]() ![]() Başkalarından kötü söz etmek kendimizi övmenin samimi olmayan bir yoludur ![]() ![]() ![]() ![]() Will Durant 4 ![]() Dostluk istemek büyük bir hata, Dostluk; sanatın ya da hayatın verdiği sevinçler gibi nedensiz bir neşe olmalı ![]() Simone Weil Bana öyle geliyor ki sevinç mutluluğun bir adım ötesi - mutluluk şanslıysanız bazen yaşayabileceğiniz bir tür ortamdır ![]() ![]() Adela Rogers St ![]() İnsanın kendisiyle dost olması çok önemlidir ![]() ![]() Eleanor Roosevelt 5 ![]() Birbirimizi daha komik ve daha akıllı olmaya zorluyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Annie Gottlieb Hoşlandığım kişiler arasında ortak bir payda bulamıyorum, ama sevdiklerim arasında bulabiliyorum; hepsi beni güldürüyor ![]() W ![]() ![]() 6 ![]() Bütün sıradan insanlar ev diyebileceği bir şey ister; sıcak ve bakımlı bir aile; ara sıra küçük mutluluklar; arada bir cömert ve büyük bir mutluluk ![]() Rahibe Jones Bir paradoks keşfettim: Canım yanana kadar seversem, geriye acı değil, yalnızca daha fazla sevgi kalır ![]() Rahibe Theresa Aileler, tıpkı bireyler gibi, benzersizdir ![]() ![]() Norman Vincent Peale Bütün mutlu aileler birbirine benzer, bütün mutsuz aileler ise kendilerine özgü yollarla mutsuzdur ![]() Leo Tolstoy En güçlü bağlar doğmamızı sağlayan insanlarla aramızdaki bağlardır ![]() ![]() ![]() ![]() Anthony Brandt Hayatı yaşanmaya değer kılan yaşamın küçük basit şeyleridir; sevgi ve görev gibi tatlı temel şeylerdir ![]() Laura Ingalls Wilder Not : Kitap özetlerindeki fikirler yazarların özel fikirlerini yansıtmaktadır ![]() |
![]() |
![]() |
|