Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
armağan, dansı, iiabdülhamitin, kurtlarla, mustafa

Mustafa Armağan - İi.Abdülhamit'in Kurtlarla Dansı

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mustafa Armağan - İi.Abdülhamit'in Kurtlarla Dansı

Allahım helal etmiyorum!
Şahsımı değil milletimi bu hale getirenlere hakkımı helal etmiyorum!
Beni benim için lif lif yolsalar cımbız cımbız zerrelerimi koparsalar sarayımı yaksalar hanümanımı hanedanımı söndürseler çoluğumu gözümün önünde parçalasalar helal ederdim de Sevgili’nin (Salallahu Aleyhi ve Sellem) yolunda yürüdüğüm için beni bu hale getiren ve milletimi ateşe atan insanlara hakkımı helal etmem!

Allahım! Mukaddes isimlerine kurban olduğum Allahım!

Ya Âdil!

Bana “Kızıl Sultan” adını takan ve devrilmem için ellerinden geleni yapan Ermenileri şimdi beni devirenlere parçalatıyorsun!

Bu cellatları da kim bilir kimlere parçalatacaksın?

Fakat yâ Rahman!

Adaletinle tecelli edersen hepimiz kül oluruz!
Bize acı!
Resûlünün Sevgilinin Kainatın Efendisinin nurunu kaydeder gibi olduğu için bu hale gelen millete rahmetinle fazlınla lütfunla tecelli et!

Yâ Kâdir!

Kundaktaki yavruyu gagasına almış kaçıran leş kuşunu düşürüp çocuğu kurtarmak ancak senin kudretine sığabilir Leş kuşlarının gagasında kundak çocuğuna dönen milletimi kurtar Allahım!

Ya Ma’bud !

Ömrümde tek vakit farz namazı kaçırdığımı hatırlamıyorum!

Ama tek vakit namazım olduğunu iddiaya da nefsimde kuvvet bulamıyorum!

Huzurunda eğileceğime kaskatı kalıyorum ve duada ruh teslim edeceğime yatağımda kıvranıyorum! Sana kulluk gösteremeyen bu kulunu affet Allahım!
Eğer yılları tesbih dizisince süren hükümdarlığımda Seni bir kere anabildim Resûlüne bir an bağlanabildimse duamı o bir kere ve bir an yüzü suyu hürmetine kabul et!

Yâ Sübhan! Şu titrek elleri Kıyamet gününde sana “Ümmetim ümmetim!” diye yalvaracak olan Habibinin eteğinde şimdi “Milletim milletim!”diye dilenen bu ihtiyarın duasını geri çevirme! Milletimi evvelâ “Ba’sü ba’de’l-mevtsiz” bir ölümle yok etmeye götüren sahte kurtarıcılar ve sahta kurtuluşlardan kurtar; ve ona bir gün gelecek kurtarıcıları gerçek kurtuluşu nasib eyle!

Benim artık bu dünya gözüyle görebileceğim hiçbir saadet ümidim kalmadı

Bari felâketi olsun bana daha fazla gösterme Allahım!

Ayakta duramaz haldeyim!

Vadem ne gün dolacak Allahım?

(Necip Fazıl Kısakürek'ten)

Tavsiye edeceğimiz kitaba gelince; Mustafa Armağan - IIAbdülhamit'in Kurtlarla Dansı

''Mehmed Akif, Birinci Dünya Harbi`nde Asım`ın neslinin `kıt`a kapma oyunu` oynadıklarından söz eder Bu gençlerin kimi Galiçya`da, kimi Sina çölünde, kimi Kafkaslarda, kimi de Çanakkale`de emperyalizme karşı çağları alt üst eden bir mücadele veriyorlardı Bugün de eğitim neferlerimiz aynı rolü oynamıyorlar mı? İnsanlığa bu defa Yunus`un gönüllerine ektiği güzellikleri demetleyip sunmuyorlar mı? Bu çağın vebasına inançlarından derledikleri güzellikleri güzellikleri derman olarak sürmüyorlar mı? Ve en önemlisi de, `Bizden adam çıkmaz` hurafesinin çatısını çatır çatır yıkmıyorlar mı?
Bu bir `Sonsuzluk Kervanı` dostlar! Dün Tarık b Ziyad`ın kutlu askerleri bu vazifeyi üstlenmişlerdi, bugün ise eğitim gönüllüleri Dün Abdülhamid Han bu kervanın bir halkası olmuştu, bugün vazife bizim omuzlarımızda
Abdülhamid`in dansı devam ediyor dostlar…
Kurtlarla, yani insanlığın düşmanlarıyla insanlığın dostlarının ezeli mücadelesi''

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com