Karısık Turşu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karısık Turşu![]() KARISIK TURŞU Malzemeler: 1 kg havuç 1 kg salatalık 1 kg körpe yeşil biber 1 kg yeşil domates 5-6 çorba kaşığı turşu tuzu 1 su bardağı sirke 10-12 diş sarımsak Yapılışı: Havuçların dışını kazıyın Sivri biberleri yıkayıp uçlarından biraz kesin Salatalıkların baslarını alın Turşuyu yapacağınız kavanozu dolduracak kadar suda tuzu eritip: sirkesini ilave ederek salamurasını hazırlayın Hazırladığınız sebzeleri kavanoza değişimli olarak yerleştirin Aralarına sarımsak dişlerini ekleyin Salamurayı kavanoza sebzeleri geçecek kadar bosaltın Maydanozu üzerine yerleştirip kapağını sıkıca kapatın ![]() Kuru ve serin bir yerde 15 gün bekletin ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|