![]() |
Bayat Ekmekten Yapılan 20 Çeşit Yemek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayat Ekmekten Yapılan 20 Çeşit YemekArkadaşlar çoğumuz ekmekleri bayatlayınca maalesef çöpe atıyorus, dünyada o kadar aç varken israfı önleyelim 1 ![]() Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır ![]() ![]() ![]() karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp 5 dakika pişirilir ![]() 2 ![]() Bayat ekmekler, çukur bir kaba kuşbaşı doğranır ![]() ![]() tuz ve su eklenip kaynatılır ![]() ![]() ![]() 3 ![]() Bayat ekmek dilimleri bir kaba yerleştirilir ![]() ![]() ![]() veya sumak serpebilir ![]() 4 ![]() Bayat ekmek dilimlenip bir tepsiye yerleştirilir ![]() ![]() sarımsaklı yoğurt dökülür ![]() ![]() 5 ![]() Bayat ekmeklerin içi -istenirse, kabuğu ile birlikte- ufalanır; bir kapta eritilen tereyağına dökülerek kavrulur ![]() ekmek ufakları ile alt üst edilir ![]() ![]() ![]() ![]() yenilir ![]() 6 ![]() Küçük küpler şeklinde doğranan soğan, tencerede, 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavrularak pembeleştirilir ![]() ![]() 2 diş sarımsak, 1 limonun suyu, tuz, kırmızı toz biber ve et suyu katılır ![]() ![]() çorba kâsesine doldurulan çorbanın üzerine dökülür ![]() 7 ![]() Bayat ekmek, küpler halinde kesilerek derin bir kaba konur ![]() ![]() Çalkanarak ayran kıv----- getirilen yoğurt ve su, yağ ve soğanın bulunduğu tavaya eklenir ![]() doğranmış bayat ekmeklerin üzerine dökülür ![]() ![]() ![]() 8 ![]() 4 dilim bayat ekmek küp şeklinde kesilip tereyağında kızartılır ![]() ![]() ![]() Hazırlanan karışımdan 4 ayrı omlet pişirilir ![]() ![]() 9 ![]() Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır ![]() ![]() ile salça koyulur ![]() ![]() ![]() ateşte biraz karıştırılır ![]() ![]() ![]() 10 ![]() Bayat ekmek dilimleri küp şeklinde doğranıp fırında kıtırlaştırılır ![]() pembeleştirilir ![]() ![]() ![]() Tavanın ortasına 2 yumurta kırılır ![]() ![]() ![]() ![]() alınır ![]() ![]() yakılır ![]() ![]() 11 ![]() 2 dilim bayat ekmeğin kabukları kesilip atılır ![]() ![]() süzülerek ufalanır ![]() 1’er çay kaşığı domates ve biber salçası iyice karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Ceviz terine badem veya fındık da kullanılabilir ![]() 12 ![]() Bayat ekmek ıslatılır; el ile sıkılarak suyu süzüldükten sonra bir kaba alınır ![]() ![]() yoğrulup köfte şeklinde parçalara ayrılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bayat Ekmekten Yapılan 20 Çeşit Yemek |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayat Ekmekten Yapılan 20 Çeşit Yemek13 ![]() 1 adet bayat ekmek, üzerine su serpilerek nemlendirildikten sonra ufalanır ![]() yumurta kırılır; 1 adet orta boy soğan rendelenir; tuz, köfte baharı ve pul biber katılır ![]() ![]() Köfteler önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartılır ![]() ![]() 14 ![]() Bayat ekmekler dilimlenip küp küp kesilir ![]() ![]() 4 yumurta çırpılır; içine 2 su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, yarım çay bardağı sıvı yağ katılır ![]() dökülür ![]() ![]() yerleştirilir ![]() ![]() ![]() 15 ![]() Bayat ekmek dilimlerine tereyağı sürülür ![]() sürülür ![]() ![]() ![]() 16 ![]() Bayat ekmek dilimleri, yağlanmış tepsiye dizilir ![]() ve 1 çay bardağı sıvı yağ çırpılır ![]() ![]() ![]() Dilimler, orta ısılı fırında, pembeleşene kadar kızartılıp, sıcak sıcak servise çıkarılır ![]() 17 ![]() 2-3 yumurta çırpılıp 1 kahve fincanı süt veya su ile karıştırılır ![]() ![]() 18 ![]() Bayat ekmek dilimleri fırında kıtırlaştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() 19 ![]() Bir kabın içinde 1 çorba kaşığı salça, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı kekik, yarım çay bardağı süt, 200 gr ![]() ![]() Bu karışım, kanepe şeklinde ve ince bayat ekmek dilimlerine sürülür ![]() ![]() ![]() ![]() 20 ![]() 3 su bardağı toz şeker, aynı miktarda su ve yarım limon suyu karıştırılıp kaynatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gezdirilir ![]() Tatlılar 21 ![]() Bayat ekmekler ince ince dilimlenip fırında kıtırlaştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 22 ![]() 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buna eritilmiş 3 çorba kaşığı margarin, 3 yumurta ve 1 çorba kaşığı toz şeker eklenip karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() kalınlığında olacak şekilde dökülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kıyılmış ceviz ile süslenerek servise çıkarılır ![]() |
![]() |
![]() |
|