![]() |
Gülbeşeker |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gülbeşeker![]() Gülbeşeker Süre: 50 dk Zorluk: makul Kişi: 6 1 su bardağı yoğurt 1 yumurta 1 pk kabartma tozu Aldığı kadar un Çekilmiş ceviz Kızartmak için sıvı yağ Şerbet için : 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su ½ limonun suyu Toz şekeri su ile kaynatıp kıvama gelince limonunu ekleyip soğumaya bırakın Bir kaba yoğurdu, yumurtayı, kabartma tozunu atıp karıştırın Yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun Hamuru 2 bezeye ayırıp üstüne nemli bir bez örtün ve 15 dakika dinlendirin Bezeleri mantı hamuru kalınlığında açın ve 10 cm genişliğinde şeritler halinde kesin Daha sonra şeritleride 4 cm boyunda parçalara bölün Bu şeritlerin iki ucunu parmağınızla bastırarak sıkıştırın Kızgın yağda kızartın Yağdan çıkartıp kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağını çektirin Sonra bunları soğuk şerbete atın Emince şerbetten çıkartıp ceviz ile süsleyip servise sunun |
![]() |
![]() |
|