![]() |
Balıkçının Ağından Palamut Tava |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balıkçının Ağından Palamut TavaBalıkçının ağından palamut tava Bilal GÜLER / YEMEK Malzemeler (4 kişilik) 2 adet palamut 1,5 su bardağı sıvı yağ (250 gr) 1 çorba kaşığı tereyağı (15 gr) 1 su bardağı un (110 gr) 4 orta boy patates 2 orta boy kabak 2 adet havuç 1 adet limon Tuz, karabiber Maydanoz Yapılışı Önce sebzelerimizi hazırlıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() İki adet balığımızın yüzgeçlerini alıp, kafasını kesip, yıkayıp temizliyoruz ![]() ![]() ![]() Bir tavaya 250 gr sıvı yağı koyup orta ateşte ısıtıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Balık deyince aklımıza hemen salata gelir ![]() ![]() ![]() Not: Balık temizlediğimiz zaman ellerimizi önce soğuk su ve sabunla yıkayıp sonra sıcak suyla yıkarsak balık kokusu olmayacaktır ![]() |
![]() |
![]() |
|