Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dergâh, kebabı

Dergah Kebabı

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dergah Kebabı




Dergah Kebabı



Malzemeler: 1 kg Kuşbaşı koyun eti, 5 adet soğan, 1 adet domates, 1 paket arpa şehriye, 5 kaşık tereyağı, 3 su bardağı su, 4 adet karanfil, karabiber, tuz

Yapılışı
Soğanlar yemeklik doğranır 3 kaşık tereyağı tencerede eritilir, soğanlar yağın içinde pembeleşinceye kadar kavrulur Kuşbaşı etler kavrulan soğanların içine atılır, suyunu çekinceye kadar karıştırılarak kavrulur Küp doğranan domatesler tuz ve karabiber ile bir kere çevrildikten sonra su ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir Diğer başka bir kapta 2 kaşık tereyağı eritilir, 3 adet soğan doğranıp bu yağda kavrulur Arpa şehriyelerde içine atılarak iyice kavrulur 15 bardak su ilave edilerek kısık ateşte demlemeye bırakılır Tuzu ve karabiberi ilave edilir, suyu az gelirse demini alıncaya kadar ilave yapılabilir Servis tabağına alınır Üzerine pişen etler dizilir Bol maydanoz ile servis yapılır


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.