![]() |
Bir Dağ Masalı :) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Dağ Masalı :)![]() MALZEMELER 3 ADET YUMURTA YARIM ÇAY BARDAĞI SÜT 1,5 SU BARDAĞI PUDRAŞEKERİ 1 SU BARDAĞI UN YARIM SU BARDAĞI NİŞASTA YARIM PAKET KABARTMA TOZU 1 PAKET VANİLYA PARFE İÇİN 2 BUÇUK SU BARDAĞI SÜT YARIM SU BARDAĞI ŞEKER 3 ÇORBA KAŞIĞI UN 75 GRAM MARGARİN ÇİLEK, VİŞNE VE FRAMBUAZ (DONDURULMUŞ OLABİLİR) 1 ADET KİVİ 1 ADET MUZ HAZIRLANIŞI Ön hazırlık olarak yuvarlak ve deliksiz bir pasta kalıbını yağlayalım ![]() Sadece dip kısmına un serpelim ![]() ![]() ![]() Ayrı bir kapta yumurta sarılarına pudra şekerive sütü ekleyerek, çırpalım ![]() ![]() Kar haline getirdiğimiz yumurta aklarını da ilave edelim ![]() Tahta bir kaşıkla ağır ağır karıştıralım ![]() ![]() Kalıbı sallayarak, hamurun eşit yayılmasını sağlayalım ![]() 175° ayarlanmış fırmda 20 dakika pişirdim (pandispanyayı pişirdikten sonra kalıptan hemen çıkarmayın) Yoksa pandispanya çöker) ![]() Soğuyan pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye ayıralım ![]() Pandispanya ile aynı boyutlardaki bir cam kabı (derin olmalı) ıslatalım ![]() Islak kaseye pandispanyanın ilk parçasını yerleştirelim ![]() Parfe için sütü tencereye alalım ![]() ![]() ![]() Üzeri göz göz olmaya başladığında tencereyi ateşin üzerinden alalım ve soğutalım ![]() ![]() îyice çırpalım ![]() ![]() Kremayı derin cam kabın içinde bulunan pandispanyanın üzerine boşaltalım ![]() ![]() Buzlukta bir kaç saat bekletelim ![]() ![]() Üzerini dilediğiniz şekilde süsledikten sonra servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|