Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
günün, menüsü

- Günün Menüsü -

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

- Günün Menüsü -








GÜNÜN MENÜSÜ






SULTAN ÇORBASI



Malzemeler:

2 kaşık un

2 kaşık margarin

1 adet havuç

4 su bardağı et suyu veya su

Kaşar peyniri

Tuz ve karabiber

Yapılışı:

Unu yağda biraz kavurun (Unun pembeleşmemesine dikkat edin Sultan çorbasının özelliği renginin beyaz olmasıdır)
Sonra içine rendelenmiş havuç ilave edin ve karıştırın Daha sonra 4 bardak su ilave ederek kaynayıncaya kadar ocakta bekletin Kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak 10 dakika daha pişirin
Servis yapmadan önce üzerine rendelenmiş kaşar ve karabiber ilave ederek servis yapabilirsiniz

Tavuklu Muska Böreği



Malzemeler:

1 tavuk göğsü + 1 tavuk but
1kg yufka
1 pırasa
1 küçük kavanoz mantar
2 domates
2-3 diş sarımsak
100gr kaşar
tuz
karabiber
sıvıyağ

Hazırlanması:

Tavukları çok küçük doğrayıp sarımsakla kavurun
Pırasayı ve mantarı da doğrayıp tavaya ilave edin, kavrulsun Domatesleri doğrayıp ekleyerek kavurun Tuz ve karabiber serpin, kaşarı ekleyip soğutun
Yufkaları kalın şeritler halinde kesin Uçlarına malzemeden koyup muska şeklinde sarın, sıvıyağda kızartarak servis yapın

KARNIYARIK



Malzemeler:

8 adet patlıcan

200 gr kıyma

5-6 adet sivri biber

3 adet domates

1 adet ora boy soğan

1/2 su bardağı sıvıyağ

Tuz ve karabiber

Hazırlanışı;

Patlıcanları yıkayıp sap tarafını kesip kabuğunu çizgili soyun Orta kısmına yukarıdan aşağıya bir bıçakla çizik atıp yarık açın Sıvı yağda 5 dakika çevirin Diğer yandan küp doğranmış soğanları yağda kavurun Üzerine kıyma, tuz, karabiber atıp kavurmaya devam edin İki domatesi küp şeklinde doğrayıp kıymaya katın ve suyunu çekene kadar çevirmeye devam edin Daha sonra patlıcanların içini kıymayla doldurup üzerlerini de sivri biber ve bir dilim domatesle süsleyip yayvan derin olmayan bir kaba dizin Üzerine sıvı yağ gezdirin Bir su bardağı su katıp orta ateşte pişirin

SALATA




Kurusoğan piyazlık doğranır,tuzla ovulur,yoksa mideye dokunur
Domates,salatalık,biber istenilen ölçülerde bölünerek soğanla buluşturulurMaydanoz,taze nane dereotu,varsa roka çok yakışırLezzet için tuz,erken hasat zeytinyağı,nar ekşisi vede limon karıştırılarak üzerine boca edilir


FiRiK PiLAVI



Malzemeler:

500 gr kuzu kuşbaşı

1 büyük soğan

250 gr firik

250 gr pilavlık bulgur

4 su bardağı sıcak su

150 gr tereyağı

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 çorba kaşığı biber salçası

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Soğanı temizleyip küp küp doğrayın Kuşbaşı eti tencereye alın, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin Salça, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın 4 su bardağı sıcak su ilave edip bir taşım kaynatın

* Haşlanmış nohudu ekleyin Firik ve pilavlık bulguru ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin Tencereyi ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin Tereyağını kızdırıp karabiber ekleyin ve pilavın üzerine gezdirin Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın Sıcak olarak servis yapın


MUHALLEBiLi KADAYIF



malzemeler:

yarım kg kadayıf
125g tereyağı+125g margarin
muhallebisi:
1 lt süt
5 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı toz şeker
şerbeti:
4 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
birkaç damla limon

hazırlanması:

margarin ve tereyağını eritip ılıtın ılınan yağı kadayıfın üzerine dökün elinizle kadayıfı aça aça yağın kadayıfın her yanına değmesini sağlayın kadayıfın yarısını elinizle bastırarak orta boy tepsiye yayın
muhallebiyi yapmak için sütün içine şekeri ve pirinç ununu ekleyin telle devamlı çırparak pişirin arada karıştırarak ılıtın muhallebiyi tepsideki kadayıf üzerine yayın kadayıfın diğer yarısını da bastırarak öuhallebinin üzerine serin bunu 180C'de iyice kızarana kadar pişirin iyice kızarmazsa şerbeti dökünce beyaz kalır
şerbeti için şekeri ve suyu kaynatın en son limonu ekleyip bir taşım daha kaynatın kadayıf sıcak şerbet ılıkken şerbeti kadayıfın üzerine dökün

AFiYET OLSUN



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.