Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gün, iftar, menüsü

15. Gün İftar Menüsü

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

15. Gün İftar Menüsü









Kırmızı Mercimek Çorbası




Malzemeler:


2 su bardağı kırmızı mercimek+2 su bardağı su

2 adet ortaboy soğan

1,5 çorba kaşığı sıvı yağ (yada margarin)

1 kahve fincanı un

1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

tuz, karabiber

8 su sıcak su (varsa et suyu yada 2 adet bulyon)


Hazırlanışı:


Tencereye 2 bardak su ve yıkanmış kırmızı mercimekleri koyun, orta ateşte mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin (Gerekirse göz kararı biradaha su ekleyebilirsiniz)

Yumuşayan mercimekleri varsa blendırdan yoksa tahta bir kaşık yardımı ile süzgeçten geçirin (Süzgeçten geçirdiğinizde nlendırdaki gibi pürüssüz olmayacaktır)

Bir başka tencede yağ ve yemeklik doğranmış soğan koyun ve orta ısıdaki bir ateşte kavrun Soğan pembeleşince unu ekleyin ve 2-3 dakika boyunca hızlıca çırpın ve bu karışımıda elekten yada blendırdan geçirerek mercimeklere ekleyin

Suyu ekleyerek karıştırın ve orta ateşte 10-15 dk pişirin Bulyon eklediyseniz mutlaka tuzunu kontrol edin gerekiyorsa tuz atın





Etli Taze Fasulye





Malzemeler:


150-200 gr kuşbaşı et

2 adet ortaboy soğan

1 kg fasulye

1 çaybardağı zeytinyağı

2-3 diş sarımsak

2 adet ortaboy domates

2 bardak sıcaksu (miktar arttırılabilir)

Tuz

Karabiber


Yapılışı:


Fasulyeleri yıkayın, kılçıklarını alın ve istediğiniz büyüklükte doğrayın Orta boy yada büyükboy bir tencerenin içine sıvı yağı koyup kızdırın ve etleri kavurun

Etler suyunu salınca yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsakları ilave ederek kavurmaya devam edin Soğanlar pembeleşince fasulyeleri ekleyerek sararıncaya kadar kavurun En son yemeklik doğranmış domatesleri ve suyu ekleyerek fasulyeler yumuşayana kadar pişirin


Not: Suyun fasulyeniz az üzerine çıkmasına dikkat edin ve fasulyeleri çok aşırı pişirmeyin





Patatesli Dilim Börek





Malzemeler:


3 adet yufka

2 adet ortaboy patates

1 su bardağı yoğurt

1 adet yumurta

3 yemek kaşığı tereyağı

1 çay bardağı rende kaşar peynir

kırmızı biber, tuz


Yapılışı:


Patatesleri rendeleyin, kırmızı biberini ve tuzunu katarak tereyağında soteleyin Yumurta, yoğurt ve sotelediğiniz patatesleri iyice karıştırın

Yufkayı tezgaha serin, üzerine patatesli harçtan yayın

Üç kat üst üste aynı işlemi yapıp tamamlayın Rulo şeklinde sıkıca kıvırın

Derin dondurucuda yarım saat dinlendirin Dolaptan çıkarıp 2 parmak eninde kesin Yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin 180 °C ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin,





Taze İncir Tatlısı





Malzemeler:


10-15 adet incir

1 su bardağı tozşeker

2-3 diş kuru karanfil

1 çay kaşığı tarçın


süslemek için:


isteğe göre ceviz içi yada badem

yarım paket çiğ krema


Yapılışı:


İncirleri yıkayın boyuna ikiye bölerek tepsiye yerleştirin, üzerine tozşekeri, tarçını, karanfili serpin Fırını 180 dereceye ayarlayın, incirlerin üzerin aliminyum folyo ile kapatarak 25-30 dakika pişirin Ilınan incirleri servis tabağına alın, tepside kalan serbeti tatlının üzerinde gezdirin Kremayı yüksek devirde 3-4 dakika çırparak katılaşmasını sağlayın ve tatlının yanında servis yapın





Afiyet Olsun Hayırlı İftarlar Efendim


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.