![]() |
Hardal Soslu Mantar Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hardal Soslu Mantar Tarifihardal soslu mantar Malzemeler: 600 gram patates 500 gram mantar 100 ml ![]() 75 gram kremalı yoğurt 120 ml ![]() 15 gram hardal 15 gram ince kıyılmış biberiye 1 demet taze soğan 4 adet yumurtanın sarısı 4 dilim hindi pastırma 1 tatlı kaşığı şeker tuz karabiber Hazırlanışı: Patatesleri yıkayın, kabuklarıyla tuzlu suda 20 dakika haşlayın ![]() Mantarları temizleyip dilimlere kesin ![]() ![]() 30 ml ![]() ![]() ![]() Patatesleri süzün, soyun ve uzunlamasına 4e kesin ![]() 60 ml ![]() ![]() ![]() 30 ml ![]() ![]() ![]() Yumurta sarılarını şarap, hardal, yoğurt, tuz, karabiber, şeker ile tencereye koyup, orta ateşte koyu krema oluncaya kadar karıştırın ![]() Patates ve pastırmaları mantarlara ilave edin ![]() ![]() ______________________________ ___ |
![]() |
![]() |
|