Zeytinyağlı Mantarlı Havuç Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Mantarlı Havuç TarifiZeytinyağlı mantarlı havuç ZEYTİNYAĞLI MANTARLI HAVUÇ Malzemeler: - 1/2 kg havuç,- 2 adet kuru soğan, - 2 çorba kaşığı pirinç, - 15 adet mantar, - 1 tatlı kaşığı toz şeker, - Tuz, - 8-10 dal maydanoz, - 1/2 çay bardağı zeytinyağı ![]() Yapılışı: Yağı tencerede kızdırın Temizleyip, yuvarlak doğradığınız havuçları ve halka doğradığınız soğanları kavurun Mantarları yıkayıp dörde bölün Tencereye ilave edin 1 çay bardağı sıcak su ilave edin Pirinçleri yıkayıp tenceredeki harcın üzerine serpin Toz şeker ve tuzunu ilave edin Suyunu çekip pişinceye kadar pişirin Servis tabağına alıp, maydanozla süsleyip soğuyunca servis yapın![]() Afiyet olsun ______________________________ ___ |
|
|
|