Balık Sarması Tarifi |
08-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık Sarması TarifiBalık Sarması MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 40 dkKaç Kişilik 4Yöntem 8 Parça beyaz etli balık filetosu 3 Dilim ekmek içi 1 Adet limon 5-6 Dal dereotu 50 gr krem peynir 1 Adet yumurta Tuz, karabiber Sos için : 2 Çorba kaşığı tereyağı 1 Çorba kaşığı un 1 Su bardağı süt 1 Çay bardağı beyaz şarap Tuz, karabiber HazırlanışıBalık filetolarını aaagaha yayın Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın Dereotunu ayıklayıp, doğrayın Geniş bir kaba ekmek içini ufalayın Limon kabuğu rendesi, limon suyu, dereotu, çırpılmış yumurta, krem peynir, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın Hazırladığınız karışımı filetoların üzerine paylaştırıp, rulo şeklinde sarın Balık rulolarını yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin Sos için ; tereyağını tavada eritip, unu ekleyerek pembeleştirin Süt ve şarabı ilave edip sürekli karıştırarak kaynatın Tuz ve karabiber ekleyip, sıcak olarak balıkların üzerine dökün Dereotu ve limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın ______________________________ ___ |
|