![]() |
Sodalı Pogaça Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sodalı Pogaça TarifiSodalı pogaça tarifi ![]() Sodalı Poğaça Tarifi ilk sevgili Sibel'de görmüştüm ![]() ![]() ![]() Malzemeler 1 küp yaş maya 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvıyağ (ben zeytinyagi kullandim) 1 şişe soda (oda sıcaklığında) 2 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı toz şeker Alabildiği kadar un İç malzemesi için: Siyah zeytin ezmesi; kekik ve pul biber eklenmiş, Haşlanıp ezilmiş patates; pul biber, karabiber ve tuz eklenmiş, Maydanoz ve beyaz peynir karışımı Hazırlanması: Derin bir yoğurma kabının içine ılık sütü ve şekeri koyup yaş mayayı eritin ![]() Üzerine sıvıyağ, soda, tuz ve un koyup yoğurun, gerektikçe un eklemeye devam ederek elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin ![]() Hamurun üzerini streç filmle örtün, 50 derece ısıtılmış fırına alıp 45 dk kadar mayalandırın ![]() ![]() Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsilerine dizin ![]() ![]() Poğaçalarınızın üzerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz susam ve çörekotu serpin ![]() Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|