Sodalı Pogaça Tarifi |
08-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sodalı Pogaça TarifiSodalı pogaça tarifi Sodalı Poğaça Tarifi ilk sevgili Sibel'de görmüştüm Ben hamuru makinede hazırladığım için instant maya kullandım, elde yapacaksanız yaş maya ile daha da güzel olacaktır Bir de ben kahvaltıya yapıyorsam içini sade yapıyorum, hem çocuklarım içi dolu sevmiyor hem de herkes dilediği ile dolduruyor içini (asıl mesele daha az uğraşmam elbette) Malzemeler 1 küp yaş maya 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvıyağ (ben zeytinyagi kullandim) 1 şişe soda (oda sıcaklığında) 2 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı toz şeker Alabildiği kadar un İç malzemesi için: Siyah zeytin ezmesi; kekik ve pul biber eklenmiş, Haşlanıp ezilmiş patates; pul biber, karabiber ve tuz eklenmiş, Maydanoz ve beyaz peynir karışımı Hazırlanması: Derin bir yoğurma kabının içine ılık sütü ve şekeri koyup yaş mayayı eritin Üzerine sıvıyağ, soda, tuz ve un koyup yoğurun, gerektikçe un eklemeye devam ederek elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin Hamurun üzerini streç filmle örtün, 50 derece ısıtılmış fırına alıp 45 dk kadar mayalandırın Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açın, ortasına dilediğiniz iç malzemeyi koyup yuvarlak şekilde kapatın Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsilerine dizin Tepside de tekrar kabarıncaya kadar bekletin Poğaçalarınızın üzerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz susam ve çörekotu serpin Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin Güzelce kızarınca alın, ılıdıktan sonra temiz bir mutfak beziyle sararak servise kadar bekletebilirsiniz |
|