Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklalı, enginar, etli, tarifi

Etli Baklalı Enginar Tarifi

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Baklalı Enginar Tarifi



Etli Baklalı Enginar MALZEMELER

1/2 kg taze iç bakla

4 adet enginar

400 gr parça kuzu eti

1/2 limonun suyu

1 çorba kaşığı un

1 adet orta boy soğan

6-7 adet taze soğan

1/2 demet dereotu

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, Karabiber

Şeker



HAZIRLANIŞI

Baklayı yıkadıktan sonra, kararmaması için limon ve un karıştırılmış suyun içinde bekletin

Zeytinyağını hafifçe kızdırdıktan sonra küp şeklinde doğranmış soğanı ilave edip, pembeleştirin Yıkanmış kuzu etini ve 1/2 çay bardağı sıcak suyu ekleyin Et suyunu çekip yumuşayana kadar pişirinBaklayı, küçük doğranmış taze soğan, kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve şekeri ekleyip karıştırın

Çanak şeklindeki enginarları tencereye dizin Üzerlerine etli baklayı koyun 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın, kapağını kapatın

Etli baklalı enginarı önce harlı, sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın <div>

______________________________ ___






Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.