Etli Baklalı Enginar Tarifi |
08-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Baklalı Enginar TarifiEtli Baklalı Enginar MALZEMELER 1/2 kg taze iç bakla 4 adet enginar 400 gr parça kuzu eti 1/2 limonun suyu 1 çorba kaşığı un 1 adet orta boy soğan 6-7 adet taze soğan 1/2 demet dereotu 3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, Karabiber Şeker HAZIRLANIŞI Baklayı yıkadıktan sonra, kararmaması için limon ve un karıştırılmış suyun içinde bekletin Zeytinyağını hafifçe kızdırdıktan sonra küp şeklinde doğranmış soğanı ilave edip, pembeleştirin Yıkanmış kuzu etini ve 1/2 çay bardağı sıcak suyu ekleyin Et suyunu çekip yumuşayana kadar pişirinBaklayı, küçük doğranmış taze soğan, kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve şekeri ekleyip karıştırın Çanak şeklindeki enginarları tencereye dizin Üzerlerine etli baklayı koyun 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın, kapağını kapatın Etli baklalı enginarı önce harlı, sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın <div> ______________________________ ___ |
|