![]() |
Amasya'da Ne Yenir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amasya'da Ne Yenir?AMASYA NE YENİR? Amasya tarihi, köklü bir kültür düzeyi yanında ekolojik yapısı itibariyle zengin bir bitki örtüsüne, dolayısıyla da zengin mutfak kültürüne sahiptir ![]() ![]() Amasya'dan yemek tarifleri: Mumbar - İşkembe Malzemeler: 2 su bardağı bulgur 1 demet maydanoz 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı karabiber 1 takım koyun işkembesi (mumbarı ile birlikte) 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: İşkembe kazınır, mumbarın içi temizlenir ![]() ![]() Hasuda (tatlı) Malzemeler : 1 Bardak nişasta 5 Bardak su 1 Bardak toz şeker 3 Kaşık tereyağı 1/2 Bardak ceviz içi Hazırlanışı: 4 bardak su kaynatılır, 1 bardak su ile nişasta karıştırılır, kaynar suya ilave edilir karıştırılarak pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() Kalbura Bastı Malzemeler : 1 Paket margarin Şerbet için: 1 paket vanilya 2 adet yumurta 1 ![]() ![]() 1 tutam tuz 1 litre su 2 kaşık yoğurt 1/2 limon suyu 1 su bardağı ceviz 1 paket kabartma tozu Malzemelere yetecek kadar un Hazırlanışı: Unun ortası havuz yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|