![]() |
Aksaray'da Ne Yenir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aksaray'da Ne Yenir?Aksaray?da hububat üretiminin geniş bir alana yayılmış olması ile bundan yapılan yiyecekler, hayvancılığın gelişmiş olması dolayısı ile yemek kültürüne yansımış, bamya çorbası, çörek, şepe, erişte, kuskus, mayalı, dolma mantı, soğanlama, çiğleme,sarığıburma, höşmerim bilinen yöresel yemeklerdir ![]() ![]() Aksaray'dan Yemek Tarifleri Bamya Çorbası Malzemeler: 250 gr ![]() 200 gr ![]() 1 adet soğan, 1 domates, 1 yemek kaşığı salça, 1 limon Hazırlanışı: Bamya sıcak suda 15 dakika kaynatılarak, limon tuzlu su ile haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() Çiğleme Malzemeler: 500 gr ![]() 2 bardak su, 250 gr ![]() tuz Hazırlanışı: Hazırlanan un ile su hamur haline getirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|