![]() |
Aksaray İlindeki Üniversiteler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aksaray İlindeki ÜniversitelerAksaray Üniversitesi Tarihçe Aksaray Üniversitesi, Bakanlar Kurulu tarafından, 2006 yılı içinde kurulması kabul edilen bir devlet üniversitesidir ![]() ![]() T ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aksaray Üniversitesi, Bakanlar Kurulu tarafından, 2006 yılı içinde kurulması kabul edilen bir devlet üniversitesidir ![]() 17 Mart 2006 tarihli 26111 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 5467 sayılı kanunla Niğde Üniversitesi' ne bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek, fakülte ve yüksekokullar kendi bünyesinde oluşturulan Aksaray Üniversitesi Rektörlüğe bağlanmıştır ![]() Misyonu; Aksaray Üniversitesi, evrensel değerler ışığında bilim, teknoloji, kültür ve sanat birikiminden yararlanarak, ülkenin geleceği için üstün nitelikli bireyler yetiştirmeyi; araştırma, eğitim ve hizmet alanlarındaki üretimini toplum yararına sunmayı görev edinmiştir ![]() Vizyonu; Aksaray Üniversitesi, öğrencileri, öğretim üye ve elemanları, eğitim programları ve araştırmalarıyla bir model oluşturan, ulusal ve uluslar arası ortamlarda mensubu olmaktan övünç duyulan, üniversite-sanayi işbirliği ile tanınan önder bir üniversite olmayı vizyon edinir ![]() Adres1 : Aksaray Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Telefon : +90 382 280 1084 (Öğrenci İşleri) Faks : +90 382 280 1085 |
![]() |
![]() |
|