Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aksaray, ilindeki, üniversiteler

Aksaray İlindeki Üniversiteler

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aksaray İlindeki Üniversiteler

Aksaray Üniversitesi

Tarihçe

Aksaray Üniversitesi, Bakanlar Kurulu tarafından, 2006 yılı içinde kurulması kabul edilen bir devlet üniversitesidir 17 Mart 2006 tarihli 26111 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 5467 sayılı kanunla Niğde Üniversitesi' ne bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek, fakülte ve yüksekokulları kendi bünyesinde oluşturulan Aksaray Üniversitesi Rektörlüğe bağlanmıştır

TC Anayasasının 130 ve 2547 sayılı Yüksek Öğretim Yasasının 13 maddesi uyarınca Aksaray Üniversitesi rektörlüğüne Prof Dr Necdet SAĞLAM atanmıştır (Karar Sayısı 2007/22)

Aksaray Üniversitesi,

Bakanlar Kurulu tarafından, 2006 yılı içinde kurulması kabul edilen bir devlet üniversitesidir

17 Mart 2006 tarihli 26111 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 5467 sayılı kanunla Niğde Üniversitesi' ne bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek, fakülte ve yüksekokullar kendi bünyesinde oluşturulan Aksaray Üniversitesi Rektörlüğe bağlanmıştır

Misyonu;

Aksaray Üniversitesi, evrensel değerler ışığında bilim, teknoloji, kültür ve sanat birikiminden yararlanarak, ülkenin geleceği için üstün nitelikli bireyler yetiştirmeyi; araştırma, eğitim ve hizmet alanlarındaki üretimini toplum yararına sunmayı görev edinmiştir

Vizyonu;

Aksaray Üniversitesi, öğrencileri, öğretim üye ve elemanları, eğitim programları ve araştırmalarıyla bir model oluşturan, ulusal ve uluslar arası ortamlarda mensubu olmaktan övünç duyulan, üniversite-sanayi işbirliği ile tanınan önder bir üniversite olmayı vizyon edinir

Adres1 : Aksaray Üniversitesi Merkez Yerleşkesi

Telefon : +90 382 280 1084 (Öğrenci İşleri)

Faks : +90 382 280 1085

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com