|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
engin, haritası, kuruluşunda, malay, yol, şirket |
![]() |
Şirket Kuruluşunda Yol Haritası / Engin Malay |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Şirket Kuruluşunda Yol Haritası / Engin MalayŞirket Kuruluşunda Yol Haritası / Engin Malay Yeni Türk Ticaret Kanunu'na ve uygulamalara yönelik işlemlere başladık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi nasıl bir yol izleneceğini maddeler halinde sunuyorum: 1- Unvan sorgulaması yapılacak, 2- Ana sözleşme örneği hazırlanacak, Şirket sözleşmesinde aşağıdaki kayıtların açıkça yer alması gereklidir: a) Şirketin ticaret unvanı ve merkezinin bulunduğu yer ![]() b) Esaslı noktaları belirtilmiş ve tanımlanmış bir şekilde, şirketin işletme konusu ![]() c) Esas sermayenin itibarî tutarı, esas sermaye paylarının sayısı, itibarî değerleri, varsa imtiyazlar, esas sermaye paylarının grupları ![]() d) Müdürlerin adları, soyadları, unvanları, vatandaşlıkları ![]() e) Şirket tarafından yapılacak ilanların şekli ![]() ![]() 3- Ana sözleşme noterden onaylatılacak, 4- Tescilde kullanılmak üzere imza beyannamesi yaptırılacak, 5- Resimli nüfus sureti, 6- İkametgâh belgesi, 7- Nace kodu belirtilmiş ticaret sicil müdürlüğüne yazılmış dilekçe, 8- Kurucular beyannamesi, 9- Tüzel kişiler için oda kayıt beyannamesi, 10- Rekabet Kurumu'na sermayenin onbinde dördü oranında yatırılmış tutarın makbuzu, 11- Sermayenin dörte birinin yatırıldığına dair makbuz ve banka mektubu eklenecek ![]() Yukarıda sayılanlar hazırlandıktan sonra bulunduğunuz yerdeki ticaret sicil müdürlüğüne müracaat edilecek ![]() ![]() Şirket kuruluşunda başka bir konu da ticari defterler: Kuruluşuna teşebbüs edilen şirketin ticari defterleri ve tasdiki hususunda bilgi aktarmak istiyorum: Bilindiği gibi yeni Türk Ticaret Kanunu’nun; “Ticari defterler” ana başlığı altında hangi defterlerin ticari defter oldukları açıklanmıştır ![]() Bu defterler ve defterlerin tasdikine ilişkin bilgileri de Cuma günü sizlerle paylaşmak istiyorum ![]() Kaynak: Yenigün Gazetesi
![]() |
|