![]() |
Evlilik Ve Can Dündar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evlilik Ve Can DündarEVLİLER OKUYUN ![]() ![]() ![]() BEKÂRLAR DERS ALIN ![]() ![]() ![]() (Can Dündar yine üstatlığını konuşturmuş ![]() ![]() ![]() Evlilik, inanmadığım halde içerisinde 17 seneyi bitirdiğim bir kurum benim için ![]() ![]() ![]() ![]() Evliliğimin bu kadar uzun sürmesinin gizi belkide kuruma inanmamaktan geçiyor ![]() Evliliği toplumun dayattığı şekilde yasamamaktan ![]() ![]() ![]() Nedir bu dayatmalar? Erkeğin muhakkak kadından yasça büyük olması, eğitim seviyesinin erkeğin lehine ya da en azından eşit olması bunların sadece en az ikisi ![]() ![]() ![]() Olmaz, yürümez diyor toplum ![]() ![]() ![]() Erkek yasça büyük olmalı ki, kadına 'hööt' dediğinde oturmalı kadın ![]() ![]() ![]() Yâda yumuşatıyorlar; -Efendim kadın erkekten önce çöküğü için (hani doğum falan) küçük olmalıymış yaşı ![]() ![]() ![]() Eğitimde de böyle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EŞİM BENDEN 2 YAS BÜYÜK; ne 'höt' dememe gerek kaldı 17 senede, ne de benden önce çöktü ![]() ![]() ![]() Yıllar içinde ben yaşlandıkça o gençleşti, -'Ooo Can bey kapmışınız çıtı rı' esprilerine muhatap dahi oldum ![]() EŞİM 3 ÜNİVERSİTE BİTİRDİ; ben bi taneyi 9 senede bitirdim ![]() ![]() Ne o bana bilmişlik tasladı, ne ben ona ezik baktım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunu unutmadık biz ![]() Ben konuşurken o dinledi, ben dinlerken o konuştu 17 sen e ![]() O öfkeliyken ben, ben öfkeliyken o 'haklisin bitanem ![]() ![]() ![]() Öfke bitip fırtına durulduğunda 2ama bi de böyle düşün' de dedik fikrimizi savunurken ![]() Farklı insanlar olarak görmedik birbirimizi, ayni amaç içi n savaşan neferlerdik bu hayatta ![]() ![]() ![]() Asla bilmedik ne kadar para kazandığımızı, ortak cüzdanımızdan gerektiği kadar aldık ![]() ![]() Ne kadar çalarsa çalsın masanın üstünde telefon, kim bu saatte arayan karşı cins diye sorgulamadık da ama ![]() ![]() ![]() Sevginin en büyük dostuydu bizim için 'güven' ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne kavgalar, ne badireler atlattık 17 senede ![]() ![]() ![]() Eee ülkeler neler gördü, biz çekirdek aile mi sütliman yaşayacaktık ![]() ![]() ![]() Bir gün öyle bir girdik ki birbirimize, ben ilk kez odamın dışında yattım bi gece, misafir odasında ![]() ![]() ![]() Gece yarısı kapı açıldı esim; -'Ne yapıyorsun burada?' diye sordu kapının eşiğinden, 'uyuyorum' dedim buz gibi bi sesle ![]() ![]() ![]() Gitti, gelmesi 1 dakikasını almıştı elinde yastıkla ![]() ![]() ![]() 'kay yana' dedi daracık yatakta ![]() 'ne yapıyorsun?' dediğimde 'benim yerim senin yanın, sen gelmezsen ben gelirim' dedi ![]() ![]() ![]() Anladım ki o gece, en uzun kavgamız yat saatine kadar sürecek ![]() ![]() ![]() Ve bence doğrusu da bu ![]() ![]() ![]() Özen gösterdik o günden sonra, evin her yerinde kavga ettik, yatak odamız hariç ![]() Kırsak da zaman zaman kalplerimizi, asla kin tutmadık birbirimize ![]() ![]() ![]() Toplum kurallarıyla oynasaydık bu oyunu belki de 41 inci çift olacaktık o listede ![]() ![]() ![]() Ama oyunun kurallarını biz koyduk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evlilik; hesapsız içine dalınması gereken bir oyun bence ![]() ![]() ![]() Topluma kulaklarını tıkayarak hem de ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sadece gönlünüzden geçtiğince ![]() ![]() ![]() Dediği gibi Ataol Behramoğlu'nun; ' ![]() ![]() ![]() Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe, bütün evrene karışırcasına ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CAN DÜNDAR Hayat kısa gelen bir battaniye gibidir ![]() Yukarı çekersin ayak parmakların isyan eder ![]() Aşağı çekersin omuzların titrer ![]() |
![]() |
![]() |
|