![]() |
Karakış Ve Biz Motorcular |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karakış Ve Biz MotorcularMotosiklet Teorisi #12 KARAKIS VE BIZ MOTORCULAR Yazar: Donald_Duck "Evet, kis geldi, yagmur-camur mevsimi, kar buz mevsimi basladi ![]() ![]() ![]() yapacagiz, nelere dikkat etmek lazim diye bir konu atiyorum ortaya ![]() ![]() ![]() ![]() Tabiiki #1 yapilacak sey boyle havalarda pasa pasa evde oturup TV seyretmek, birseyler okumak, web de surf yapmak filandir ![]() degilseniz, profesyonel motorcu (kurye, moto-kurye vb ![]() yagmur- camur kar buz havada motora binmeyin ![]() Eger illede binecekseniz, yada yolda yakalanirsaniz yapacak seyler var tabii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Once hazirlik asamasina bir bakalim ![]() eldiven, full-face kask ve mumkunse tam bir su gecirmez tulum tavsiye ederim ![]() oldugunca tek ve canli bir renk, bol reflektorlu olmali ![]() deginecegim ama unutmayin, gorunurluk, kotu havada nerdeyse tamamen yokolur ![]() Kiyafetiniz mumkun oldugunca ince ve ayni zamanda sicak tutucu olmali ![]() soguktan korunacagim diye Michelin-Man gibi dolma gibi giyinirseniz hareket edemez hale gelirsiniz ![]() Thinsulate vb ![]() ![]() bir arada yapan kumaslar var, ve tercih edilmeli) bir dis kiyafet, onun altina yunlu, altina-vucuda temas eden tabakaya, pamuklu giymelisiniz ![]() tabakalar nefes alabilir olmali ki ter icinde kalmayasiniz ![]() Sogukta motor kullanmanin en problemli tarafi, sehir icinde dur-kalk trafikte kan ter icinde kalip sonra uzun yola cikip buz kesilmektir ![]() icinde kalmak bizler icin en kacinilmasi gereken seydir ![]() Elbisenizin kol agzi, boyun cevresi, (iki parca elbise giyiyorsaniz) bel, pacalar iyice kapali olmali ki vucut sicakliginizla isinan hava disari kolayca kacmasin ![]() Imkaniniz varsa elektrikli yelek-corap-eldiven vb ![]() ![]() Bunlar sizin tabaka tabaka giyinmeniz gerekmekden sicak kalmanizi saglar ![]() Unutmayin, gogus ve sirti (belden yukari-torso) sicak tutmak cok onemlidir ![]() Vucudumuzdaki kanin buyuk kismi bu bolgede dolasmaktadir, yani sicak tutarsaniz kollar, bacaklar ve basiniz da bundan yararlanir ![]() organlarinizdaki sicakligin dusmesi kesinlikle hastalanmaniza yol acar ![]() elektrikli bir yelek tam bir cankurtarandir ![]() Ayaklar icin su gecirmeyen cizme olmazsa olmaz onemdedir ![]() corap gelir ![]() disi su gecirmez ama nefes alir kimyasal emdirilmis kayakci coraplari var ![]() Bunlari kis sporlari malzemesi satan yerlerde bulabilirsiniz herhalde ![]() coraplar harika ![]() sogukta ![]() ![]() olmamali, su gecirmemeli, ve sicak tutmali ![]() ceket kollarini icine alacak kadar uzun olmali ki ceket kolundan iceri su-soguk girmesin ![]() konuda (benim gibi ![]() ![]() 20derece de bile usuyor, eldiveniniz yazliksa ![]() ![]() ![]() Bir "balaklava" edinin ![]() ![]() gecirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ince-kask konforunu bozmayan birsey yani ![]() onlemleri alin ![]() cozun ![]() su girer, ve kaskin ici iki kilo su emene kadar farkina varmayabilirsiniz ![]() Motorda daima Yedek bir Tisort, eldiven ve corap bulundurun ![]() soguga ![]() Bandana, boynunuza sarin ![]() Gazete, gogsunuzu soguktan korumak icin ![]() ![]() ![]() bulundurun ![]() $u kimyasal isiticilar vardir, sigara paketi buyuklugunde ama ince ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cizme buyuklugu uygunsa ayak parmak uclarina birer tane yerlestirirn, en az dort saat idare eder ![]() Giyim kusam mevzuunda aklima baska birsey gelmiyor ![]() ![]() ![]() deginmek istiyorum ![]() ONEMLI: Biliyorsunuz uzun uzun size kontra viraj teknigi anlattiydim ![]() ![]() ![]() onemli olay baska birsey yapmamaniz ve sunu unutmamanizdir : MOTOR BAKTIGINIZ YERE GIDER ![]() Kontra da ustalastiysaniz eger vucudunuz ve gozleriniz bu teknigi kendiliginden yumusacik uygulayacaktir ![]() Yani kisin, yagista, buzlanmada, kaygan yuzeylerde MOTORU GOZLERINIZLE kullanacaksiniz ![]() isten degildir bu havalarda ![]() ![]() ![]() zorlamayin su viraji biraz daha artistik, hizli nasil alirim filan diye ![]() Cikisini gormadiginiz viraja cok daha temkinli girin ![]() KADAR GIDIN ![]() Eskisinden (yazin kullandiginizdan) daha RELAX kullanin ![]() birikintilerinden (akuaplaning), buzlanmis bir kopru altindan, yola akmis bir camur-kum birikintisinden gecerken lazim olacak ![]() muhakkak yanlis bir sey yapar ![]() makine ![]() ![]() ![]() Demir yolu raylari, menhol-kanalizasyon kapaklari ve TRAFIK BOYAlari (yani serit cizgileri, yaya gecidi cizgileri vs ![]() izgaralari-ek yerleri kaygandir ![]() yatirmak demek olabilir ![]() oldugu kadar motoru yatirmadan gecin bunlarin ustunden ![]() otomobillerin dis tekerlek izinden alin, orta serit cizgisine tekerlegi sakin cikartmayin ![]() yapin ve OZELLIKLE solladiktan sonra tekrar saga gecisi mumkun oldugunca yumusak yapin ![]() ![]() Size gorunmez adam oldugumuzu soylemistim degilmi? Tekrarliyorum ![]() ![]() ![]() gormazler ![]() ![]() ![]() ![]() motosikletlinin ne isi vardir disarda ![]() ![]() ![]() bir hayaldir ![]() aynalari, yarim yamalak temizlenen on cami ile otomobilci icin siz sag arka camina yapismis kuru yapraktan daha az onemlisiniz ![]() unutmayin, her hareketinizde bunu bir numarali bilgi olarak degerlendirin ![]() Dedigim gibi siz yine gorunur olmaya calisin, ama gorunuyorum zannetmeyin ![]() Uzun yolculuklarda daha sik durun, mola verin ![]() kahve gibi kafeinli seylerden uzak durun ![]() ![]() ![]() de ![]() ![]() ![]() (mudrir-idrar sokucu) tir su kaybina sebep olur, yalanci sicaklik duygisi yaratabilir ![]() tatlinandirilmis ot caylari vs ![]() ![]() seyler yiyin, ornegin sadece bir salata, bir sonraki molada bir sebze corbasi vs ![]() ![]() ![]() ![]() urunlerinden uzak durun ![]() fazla ve uzun surelidir (et oburlarin nasil uzun uzun uyuduklarina dikkat edin) ![]() hayati onem tasir ![]() ![]() ![]() Daha once de yazdim kazalar cogu kez donus yolunda, eve yaklasinca oluyor diye ![]() ![]() dikkatiniz kaldiydi?? ![]() eskisinden daha hizli gittigi gozlenmistir, bu hataya dusmeyin ![]() motorcunun amaci A dan B ye gitmek degildir, A_B arasindaki yoldur bizim icin enteresan, heyecan verici olan ![]() Mekanik-elektrik duzenege eskisinden daha fazla onem/bakim vermelisiniz cunkuuuu ![]() ![]() ![]() ![]() ile akliniza gelmeyecek her yere girer ve elektrik sistemi cuvallar ![]() Kendinize iyi bakin ![]() ![]() ![]() ![]() DD |
![]() |
![]() |
|