![]() |
Cepler İçin Android İsimli İşletim Sistemi Tanıtıldı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cepler İçin Android İsimli İşletim Sistemi TanıtıldıCepler İçin Android İsimli İşletim Sistemi Tanıtıldı Mobil telefonlar için geliştirilen Android adlı işletim sistemini kullanan ilk cep telefonu İngiltere'de tanıtıldı ![]() Arama devinin işletim sistemini kullanan dokunmatik ekranlı T-Mobile G-1 model cep telefonu, Noel döneminde İngiltere'de satışa çıkacak ![]() Aylık 40 sterlin (yaklaşık 90 YTL) ödeme planı için ücretsiz verilecek cep telefonunun sınırsız internet, 3 megapixel kamera, wi-fi, 3 G ve YouTube desteği gibi özellikleri bulunuyor ![]() Yeni yazılımla kullanıcılar ayrıca, Android Market adlı online bölüme girerek, türlü yeni cep telefonu uygulamalarını indirebilecekler ![]() Google, bu yazılımın geliştirilmesinde aralarında Motorola ve HTC gibi telefon üreticileri, Telefonica gibi operatörler ve İntel ve Qualcomm'un bulunduğu çip üreticilerinin de bulunduğu ''Open Handset Alliance'' adı verilen bir ortaklıktan yararlandı ![]() Android yazılımının arkasındaki düşünce, PC'ler için yapılan açık kaynak Linux yazılımı gibi bir telefon işletim sistemi geliştirmekti ![]() Google, Android'i piyasaya sürerek, Symbian yazılımıyla çalışan Nokia ve Mobile işletim sistemini kullanan Microsoft ile sıkı bir rekabete girişmek zorunda kalacak ![]() |
![]() |
![]() |
|