Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi > Cep Telefonları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
android, cepler, için, isimli, işletim, sistemi, tanıtıldı

Cepler İçin Android İsimli İşletim Sistemi Tanıtıldı

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mobil telefonlar için geliştirilen Android adlı işletim sistemini kullanan ilk cep telefonu İngiltere'de tanıtıldı

Arama devinin işletim sistemini kullanan dokunmatik ekranlı T-Mobile G-1 model cep telefonu, Noel döneminde İngiltere'de satışa çıkacak

Aylık 40 sterlin (yaklaşık 90 YTL) ödeme planı için ücretsiz verilecek cep telefonunun sınırsız internet, 3 megapixel kamera, wi-fi, 3 G ve YouTube desteği gibi özellikleri bulunuyor

Yeni yazılımla kullanıcılar ayrıca, Android Market adlı online bölüme girerek, türlü yeni cep telefonu uygulamalarını indirebilecekler

Google, bu yazılımın geliştirilmesinde aralarında Motorola ve HTC gibi telefon üreticileri, Telefonica gibi operatörler ve İntel ve Qualcomm'un bulunduğu çip üreticilerinin de bulunduğu ''Open Handset Alliance'' adı verilen bir ortaklıktan yararlandı

Android yazılımının arkasındaki düşünce, PC'ler için yapılan açık kaynak Linux yazılımı gibi bir telefon işletim sistemi geliştirmekti

Google, Android'i piyasaya sürerek, Symbian yazılımıyla çalışan Nokia ve Mobile işletim sistemini kullanan Microsoft ile sıkı bir rekabete girişmek zorunda kalacak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com