Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi > Cep Telefonları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
, abonelik, app, apple’in, sistemi, subscriptions, yeni

Apple’İn Yeni Abonelik Sistemi – İn App Subscriptions

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Apple’İn Yeni Abonelik Sistemi – İn App Subscriptions

Apple’ın Yeni Abonelik Sistemi – In App Subscriptions

Hepimizin bildiği gibi App Store’dan para ödeyerek hizmet almanın yakın zamana kadar iki yolu vardı Birincisi paralı bir uygulama indirmekti, ikincisi de ücretsiz veya ücretli bir uygulamanın içerisinden In App Purchase yöntemi ile bir içerik satın almaktı Fakat bugün Apple, bir basın açıklaması ile, ilk olarak iPad için, bu yöntemler arasına In App Subscriptions‘ı yani Uygulama İçerisinden Abonelik sistemini de kattı
Abonelik sisteminin en büyük özelliği de belli periyotlarda (haftalık, aylık, yıllık, vs) uygulama içinden bir servise abone olmamıza imkan vermesi ve aboneliğimiz boyunca Apple ID’mize bağlı kredi kartından otomatik ücretin tahsil edilmesi

Aslında bu yeni hizmet ilk defa geçenlerde, iPad’e özel günlük gazete diye tabir edilen The Daily uygulamasında başlamıştı Fakat sadece bu uygulamaya özel verilen bu yeni özelliğin diğer uygulamalara hemen açılması beklenmiyordu Ben de The Daily uygulaması Türkiye US Store’da bulunmuyor diye bir tanıtım yazısı paylaşmamıştım (Fakat SihirliElmacom gayet detaylı bir yazı paylaşmıştı)
Artık iPad’deki Türkiye App Store’da yer alan birkaç uygulamada da artık bu hizmet yer almaya başladığı için sizlerle detaylı bir şekilde paylaşayım ve abonelik sisteminden detaylı bir şekilde bahsedeyim istedim Bu iş içinde iPad’deki bu abonelik sistemini ilk kullanan az sayıdaki uygulamalardan biri olan Elle dergisini seçtim (Bu yazıyı hazırladığım sırada iPhone için bir uygulama henüz yoktu, fakat süreç ve işlemler iPhone’da da aynı olacak gibi gözüküyor)
Abonelik

1) Abonelik (Subscription) sistemini kullanan uygulamalar genelde gazete ve dergi gibi düzenli içerik üreten dijital yayınlar oluyor Örneğin aşağıdaki derginin uygulamasında satın almak için tıkladığımızda karşımıza, tek bir sayıyı mı alacağımız, yoksa aylık veya yıllık abone mi olacağımız soruluyor (Muhtemelen uygulama ve dergi olduğu için tüm mesajlar ingilizce çıkıyor Yerli uygulamalarda bu mesajların Türkçe olacağını tahmin ediyorum)
Abonelik tipleri de uygulamadan uygulama değişiyor, fakat haftalık, aylık, yıllık, vs gibi bir çok farklı periyotlarda abonelik olabiliyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com