Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi > Cep Telefonları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cep, için, ipad, iphone, projektörü, royaltek, rpj2000

Royaltek Rpj-2000: İphone Ve İpad İçin Cep Projektörü

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Royaltek Rpj-2000: İphone Ve İpad İçin Cep Projektörü

RoyalTek RPJ-2000: iPhone ve iPad için Cep Projektörü

Film veya video izlemeyi seven iPhone ve iPad kullanıcılarının en çok istedikleri şeylerden biri de, ceplerinde taşıyabildikleri, kolayca kurulum yapabildikleri, sessiz ve kaliteli görüntü veren bir projeksiyon cihazıdır Her ne kadar tüm bu taleplerin bir arada bulunduğu bir cihazın varlığı ütopik gibi gözükse de, artık iPhone ve iPad ile entegre çalışan bu tip cihazlar artık piyasada bulunmaktadır Ben de bu sefer sizlere, inceleme amaçlı rica edip edindiğim RoyalTek RPJ-2000 isimli mini projeksiyon cihazından bahsedeyim istedim
Bildiğiniz gibi iPhone ve iPad’deki videoların ya da destek veren uygulamaların görüntüleri uygun kablolar ile televizyona ve projeksiyon cihazlarına aktarılabiliyor Fakat iPhone ve iPad’imizi kolayca cebimizde veya çantamızda taşıyabilirken, televizyonları ya da klasik projeksiyon cihazlarını taşıyamıyoruz Fakat cep telefonu boyutundaki ve pille çalışabilen RoyalTek Pico Cep Projektörü sayesinde tüm multimedya setimiz kolayca taşınabilir oluyor
RoyalTek Pico aslında, laptop, bilgisayar, uydu alıcı, DVD Player, PS3, Wii, vs gibi multimedya cihazlarından görüntü aktarabildiğimiz klasik projeksiyon cihazlarının minik bir versiyonu Fakat bir adaptör yardımı ile iPhone, iPod Touch ve iPad de RoyalTek’e bağlanabiliyor Bu sayede aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi iPhone’daki bir videoyu, projeksiyonda oynatabiliyoruz

Örneğin yukarıdaki fotoğrafta iPad’deki bir videoyu RoyalTek üzerinden perdeye yansıtarak test ettim (Ortam karanlık olduğu için fotoğraf biraz kötü çıktı, kusura bakmayın) Bu arada belirtmekte fayda görüyorum, daha evvel tanıttığımız OPlayer, ya Youtube gibi uygulamaların videolarını da RoyalTek ile izleyebiliyoruz Yani teknik olarak görüntünün televizyona ya projeksiyona aktarılmasında bir fark yok

Kendi sitesinde ürünün özellikleri ile ilgili detaylı bilgi mevcut ama ben başlıca özelliklerini sıralayacak olursam:
Başlıca Özellikleri

• LED tabanlı lambanın ömrü 20000 saat (Bu da günlük 6 saatlik kullanımda 9 yıl eder)
  • 14 lümen parlaklık
  • 640 x 480 VGA çözünürlük
  • 105 gram ağırlık
  • 05 Wattlık Stereo Hoparlör
  • Pil ömrü 100% parlaklık ile maksium 70 dakika, %50 parlaklık ile 140 dakika

Ben de ürünü incelediğim kadarı ile kendimce avantajlarını ve dezavantajlarını aşağıda paylaştım Aşağıdaki değerlendirmeleri de ürünü klasik büyük projeksiyon cihazları ile karşılaştırırak yaptım Sonuçta bunun ufak biraz cihaz olduğunu unutmamak lazım
Avantajları

• Cihazın boyutu ve ağırlığı yaptığı işe göre oldukça düşük Açıkçası bu kadar ufak bir cihazın, böyle bir görüntü vermesini beklemiyordum Taşıması da oldukça kolay
  • LED lambanın ömrü oldukça yüksek
  • Cihaz klasik projeksiyon cihazlarına göre çok sessiz çalışıyor ve çok az ısı yayıyor
  • Kutusunda çıkan adaptörler sayesinde çok sayıda multimedya cihaza bağlanabiliyor
  • İş için ve özellikle de sunum yapmak için harika bir cihaz Çoğu zaman müşteriye sunuma gidildiğinde çalışan bir projeksiyon cihazı bulmak çok zor oluyor İş için iPad ve Keynote uygulamasını kull******ra kesinlikle tavsiye ederim
  • Pille çalışabilmesi, tripod ayaklığı ve ekran olarak küçük alanlar kullanması nedeniyle her yerde sunum yapma veya film izleme imkanı sunuyor Cihaz çok ısınmadığı için sunum sırasında elle bile tutmak mümkün
  • Düşük çıkışa da sahip olsa stereo bir hoparlörünün olması büyük avantaj
Dezavantajları

• Parlaklık maalesef o kadar yüksek değil Çok iyi bir performans için karanlık ortam şart oluyor
  • Cihazı mümkün olduğu kadar duvara/perdeye yakın tutmak gerekiyor Çünkü doğal olarak uzaklaştırdıkça ekran çözünürlüğü düşüyor ve cihaz çok yüksek çözünürlük sunamadığından büyük boyutlarda görüntü güzel gözükmüyor
  • Görüntüsü hiç bir zaman klasik bir projeksiyon cihazının veya HD televizyonun yerini tutmuyor Zaten tutmasını beklemek de acımasızlık olur Fakat yine de boyutlarına göre gayet güzel bir iş çıkarıyor
  • %100 parlaklıkta pil 1 saat kadar dayanıyor Sunum yaparken sorun yok ama film izlenmeye çalışılırsa kesinlikle yetmiyor Gerçi şarj olurken de cihaz kullanılabildiği için, pil o kadar da sorun olmuyor
  • Ürünün KDV dahil fiyatı 600TL’nin üzerinde Evde sadece film izlemek için alınır mı bilemem fakat iş için bu para verilebilir
Bu arada ürünün standart paketinde iPhone/iPad adaptörü bulunmuyor, çünkü bu kablo opsiyonel Fakat bazı satıcılar ayrıca iPhone/iPad adaptörü de ekleyip de satabiliyorlar

Örneğin bu ürünü incelemem için beni kırmayıp yollayan ElmaSepeticom‘da RoyalTek Pico RPJ-2000, iPhone/iPad adaptörü ve kumandası ile birlikte satılıyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com