Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi > Cep Telefonları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
androidin, google, karanlık, yüzü

Google Android'in Karanlık Yüzü!

Eski 07-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Google Android'in Karanlık Yüzü!

Google Android'in karanlık yüzü!

Android işletim sistemi iPhone'u bile zorluyor olabilir ama öylesine karanlık bir yanı var ki

Analiz firması Coverty, Android'i mercek altına tuttu ve kimsenin beklemediği kadar aksaklıkla karşılaştı Coverty Açık Kaynak Sağlamlık İnceleme Raporu'nun 2010 yılı sayısı için yapılan bu araştırmada Android kernelinde 88 yüksek riskli hataya rastlandı
Coverty'nin incelediği sürüm 2632 açık kaynaklı Android kerneli Kernel için basitçe bir işletim sisteminin çekirdek hali diyebiliriz Araştırılan bu sürüm HTC Droid Incredible gibi birçok telefon üreticisi tarafından kullanılıyor Araştırmada 359 yazılım aksaklığı bulan Coverty, bunların yüzde 25'inin cihazların çökmesine ya da güvenliğin aşılmasına neden olacak kritik hatalar olduğunu açıkladı
Tabii ki Android'in açık kaynaklı olması belki de bu hataların görülmesine ve en kısa zamanda giderilmesine neden olabilecek Peki ya kaynak kodu saklı olan işletim sistemleri incelense ortaya ne gibi sonuçlar çıkabilir?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com