|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
doğal, görülen, rahatsızlıklara, sık, tedavi, yöntemleri |
![]() |
Sık Görülen Rahatsızlıklara Doğal Tedavi Yöntemleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Berna
|
![]() Sık Görülen Rahatsızlıklara Doğal Tedavi YöntemleriBAŞ AĞRISI Hemen herkesin arada sırada başı ağrır ![]() ![]() ![]() Baş ağrınızın artmasını önlemek için erkeç sakalı ile çarkıfelek, biberiye veya kesterenin karışımından çay yapıp içebilirsiniz ![]() ![]() ![]() Ne zaman tıbbî yardım gerekir? Sık sık nedenini bilmediğiniz baş ağrıları olursa, ani ve şiddetli bir baş ağrısı olursa ve baş ağrısı ile birlikte kusma, ensede sertlik, ateş, döküntü, ışığa hassasiyet, zihin karışıklığı ve görme bozukluğu gerekiyorsa ![]() BAŞ DÖNMESİ Baş dönmesinin nedeni çoğu zaman beyne kan taşıyan damarlardaki kan basıncının ani düşüşüdür ![]() ![]() ![]() ![]() Ne zaman tıbbî yardım gerekir? Baş dönmesi ile birlikte boyunda ağrı veya sertlik, ateş, kulak veya baş ağrısı olursa; görmenizde bir değişiklik, yüz, el, kol, ayak ve bacaklarınızda uyuşma, çarpıntı, göğüs ağrısı ve nefes darlığı olursa hemen bir uzmana görünmeniz gerekir ![]() ÇATLAK DUDAK Olumsuz hava şartları dudakların çatlamasına, kabuk bağlamasına ve acımasına sebep olur ![]() ![]() ![]() ![]() Ne zaman tıbbî yardım gerekir? Dudağınızda ya da yakınındaki bir yara bir hafta içinde iyileşmezse, yara kabuk bağlar veya akıntısı olursa mutlaka bir hekime görünmek gerekir ![]() HAZIMSIZLIK Hazımsızlık, yemek yedikten sonra ortaya çıkan şişkinlik, sancı ve rahatsızlık hissi gibi semptomları kapsar ![]() ![]() ![]() ![]() Ne zaman tıbbî yardım gerekir? Sık sık hazımsızlık çekiyorsanız, sebebi yokken kilo kaybetmeye başlarsanız, iştahınız az, yutmanız zor ve hazımsızlıkla beraber öksürüğünüz de varsa ve sabah uyandığınızda reflü olursa mutlaka bir hekime gitmek gerekir ![]() DEPRESYON Stresli olaylar, çözümlenemeyen sorunlar ve geçimsizlik depresyonu tetikler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne zaman tıbbî yardım gerekir? Depresyonunuz iki haftadan fazla sürer ve yukarıdaki öneriler bir işe yaramazsa, intihar etmeyi düşünüyorsanız hemen bir doktora gidin ![]() HORLAMA Uyku sırasında boğazdaki kaslar gevşer ve bazı kişilerde solunum yolunun çökmesine sebep olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne zaman tıbbî yardım gerekir? Gün içinde aşırı yorgunluk ve uykusuzluk hissederseniz ya da ‘uyku apnesi’ denilen, horlarken nefesinizin durduğu durumlar olursa vakit kaybetmeden doktora görünün ![]() SIRT AĞRISI Stres, kötü duruşlar, egzersiz yapmamak, bir şeyi doğru şekilde kaldırmamak ya da taşımamak, uzun süre aynı pozisyonda oturmak ve aşırı kilo sırt ağrısı yapabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne zaman tıbbî yardım gerekir? Ağrı birkaç gün içerisinde azalmaz veya daha kötüye giderse, ani ve çok şiddetliyse, uzuvlarınızdan birinde hissizlik veya güçsüzlük ortaya çıkarsa ![]() ![]() ![]()
|