Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi > Cep Telefonları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ceou, eski, etti, itiraf, nokia, yapmalıydık, yatırım, yazılıma

Eski Nokia Ceo'su İtiraf Etti: 'Yazılıma Yatırım Yapmalıydık'

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eski Nokia Ceo'su İtiraf Etti: 'Yazılıma Yatırım Yapmalıydık'

Hepimizin yakından bildiği gibi Nokia, Microsoft ile bir iş birliğine gitti ve yıllardır zorladığı Symbian işletim sistemini ve MeeGo'yu bir anlamda arka plana itti Nokia'nın işletim sistemi değiştirmesi bir zorunluluk haline gelmişti, fakat hangi işletim sistemine geçeceği belli değildi Tüm bu tartışmalardan evvel, Nokia bu dönülmez yola girmeden önce acaba Symbian'ı daha iyi bir yerlere getirebilir miydi? Nokia'da 1992 - 2006 yılları arasında 14 yıl boyunca CEO olarak görev yapmış olan Jorma Ollila'ya göre, yazılım konusunda Nokia'yı yanlış seçimler yakmış

Finlandiya'nın ulusal kanallarından YLE'ye röportaj veren Ollila, 90'ların sonu ve 2000'lerin başında, yani günümüzden 10 yıl önce Nokia'nın gücünü işletim sisteminden alacağını ön gördüklerini, fakat buna rağmen yazılıma öncelik vermediklerini itiraf etti "Normalde, firmanın üst düzey telefonlarını üreten elemanlar, şirketin en parlak elemanları olur Fakat biz o zamanlar tam tersini yaptık ve en çok satan telefonları yani 'akılsız' telefonları üreten ekibi, en iyi elemanlarımızdan oluşturduk" diyen Jarmo Ollila, Nokia'nın dünyanın en çok satan telefonu olmasının asıl sebebinin bu olduğunu fakat Nokia'nın bu yanlış yatırım yüzünden üst düzey telefonlarda başarı sağlayamadığını belirtti

Nokia, gerçekten de hep dünyanın en çok satan telefon markası oldu, birkaç gün önce Samsung'un zirveyi kapmasına kadar Fakat bir anlamda 'günü kurtaran' Nokia'nın geleceğini bakalım Windows Phone ve Stephen Elop ikilisi kurtarabilecek mi

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com