Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi > Cep Telefonları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
android, işletim, mobil, sistemi

Android (Mobil İşletim Sistemi) Nedir ?

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Android (Mobil İşletim Sistemi) Nedir ?

Android (mobil işletim sistemi) Nedir ?

Android, Google ve Open Handset Allience tarafından kodlanmış Linux İşletim Sistemi tabanlı bir mobil cihaz (PDA ve cep telefonları) için geliştirilmiş açık kaynak kodlu bir işletim sistemidir

Open Handset Allience, 5 Kasım 2007'de Android'i kurduğunu duyurdu 34 adet donanım, yazılım ve telekom şirketi, mobil cihazlar için telif hakkı olmayan bir işletim sisteminin teknolojinin gelişimi için çok yararlı olduğu konusunda hemfikirler 2008'de piyasaya sürüldüğünde, birçok Android İşletim Sistemi Apache free-software ve Açık Kaynak Kodu lisansıyla geliştirilmeye açık olacak

Tarihi

Google Android Inc'yi Alır

Temmuz 2005'te, Google Android Inc'i aldı, ufak bir başlangıç şirketi Palo Alto'da kuruldu Android'in kurucuları, Google'a çalışmak için giden Andy Rubin (Danger'in kurucusu), Rich Miner (WildFire'ın kurucusu), Nick Sears ve Chris White (WebTV'de çalışan ilk mühendislerden biri) dir Bu arada, Android Inc'in işlevleri daha önce yaptıkları mobil işletim sistemleri kadar iyi bilinmiyordu Bu da Google'ın Mobil Cihazlar pazarına gireceği söylentisini başlatmış oldu Buna karşın, pazara ne çeşit ürünle çıkacakları tam olarak belli değildi Google'da, ekip (Rubin tarafından izin verilen) Linux tabanlı, taşınabilir cihazlar için geliştirdikleri, esnek, güncelleştirilebilinir OS'yi yazmışlardı Raporlara göre Google çoktan donanım serilerini, yazılım partnerlerini ve taşınabilir cihazlarda çeşitli derecelerde birlikte çalışacağı sinyalini vermişti

Geliştirme

12 Kasım 2007'de, OHA, Android'in yazılım geliştirme teçhizatının önizlemesini yayınladı Bu önizleme geliştirici ve hata giderici, kütüphane setleri, aygıt emülasyonu, dökümantasyon, örnek tasarılar, eğitim, SSS ve fazlasını içermekte idi Geliştiriciler, eğer Windows XP, Vista veya Mac OS çalıştıran x86 tabanlı ya da Linux (Ubuntu Linux' üzerinde test edilmiştir) kullanıyorlarsa Android-SDK'yı indirip kurmak zorunda olmaktadır Gereklilikler şunları da kapsamaktadır:

Java Development Kit

Apache Ant

Python 22 veya yüksek versiyonu

Eclipse 32 veya yüksek versiyonu

Özellikler [değiştir]

Android'in son sürümleri, çoklu-görev (multitasking), çoklu-dokunuş (multitouch) ve Flash desteğiyle beraber gelmektedir Android Market ile uygulamalar yüklenebilmektedir

Handset Çizimler

Sistem, VGA, 2D grafik arşivler, OpenGL ES 10 tabanlı 3D Grafik arşivlerine ve geleneksel telefon çıkışlarına son derece kolay uyum sağlar

Depolama

Bilgi depolama amaçlı SQLite kullanılmaktadır

Bağlanabilirlik

Android, GSM, Bluetooth, EDGE, 3G ve Wi-Fi bağlantısını destekler

Mesajlaşma

Hem SMS hem de MMS desteği vardır

Web Tarayıcısı

Android'in web tarayıcısı açık kaynak kodlu WebKit application framework üzerine kuruludur

Medya Destekleri

Android, MPEG-4, MP4, H264, MP3, ve AAC, AMR, JPEG, PNG, GIF gibi ses/video formatlarını desteklemektedir

Ek Donanımları

Android, anti-titremeli vidyo/foto kameraları, touchscreenler, GPS, pusulalar, accelerometrelerde son derece yeteneklidir

Sürümler

Sürüm Kod adı Yayın tarihi

11 ? 9 Şubat 2009

15 Cupcake 30 Nisan 2009

16 Donut 15 Eylül 2009

20/21 Eclair 26 Ekim 2009

22 Froyo 20 Mayıs 2010

23 Gingerbread 6 Aralık 2010

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com