Yeni Google Maps... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeni Google Maps...İnternet düyasının en işe yarayan uygulamalarından GM ( Google Maps ) akıllı telefonlarla cebimize girince çok daha işe yarar bir hal aldı Ancak PC'de olduğu gibi malesef telefonlarda da harita paftaları ihtiyaca göre o an yükleniyor ve kapatıp açınca aynı yerlere bakmak için aynı haritaları tekrar yüklüyorsunuz Yani sürekli bir şekilde data bağlantısına ihtiyacınız oluyor, kablosuz ya da gsm![]() ![]() GM'in en büyük eksiği, data bağlantın yoksa harita da yok![]() Artık bu sorun eskide kaldı Artık GM'in indirdiği haritaları sd kartınıza depolayıp, aynı haritaları tekrar tekrar indirmeyeceksiniz![]() Daha önemlisi data bağlantınız yokken bile bölge haritalarına bakabileceksiniz Üstelik hem sokak haritalarını, hem uydu fotoğrafları hem de topoğrafik haritalar![]() Tüm bunlar GM'4 6 0'a sadece bir kaç satır eklenerek yapılmış Tek fark indirdiği haritaların tamamını sd kartta saklaması![]() Haydi yapalım; 1- Buradan GM BRUT'u pc'ye indirin 2- Uygulamayı sd karta taşıyın 3- sd karta taşıdığınız maps4 6 0 4686-brut-renamed-tagged adlı uygulamayı telefona kurun, Kurulum zaman alabilir![]() ![]() ![]() 4- Artık Üzerinde kırmızı harflerle BRUT yazan GM, Navigasyon ve Latitude uygulama ikonları orjinallerinin yanında belirecektir, bu normal bir durum ![]() ![]() ("sistem uygulamaları" oldukları için orjinal GM uygulamalarını kaldırmayın)5- Haydi uygulamayı çalıştırın ve orjinal GM'den hiç farkı olmadığını göreceksiniz ŞİMDİ doğruca 6 adım!!!6- Bu adım önemli!!! uygulama açık, menu'ye bas, diğer'e bas, BRUT MODE'a bas, READ MAP FROM CACHE ve SAVE MAP FROM CACHE seçili olsun ![]() Herkese hayırlı olsun Ben bir süredir T10'da kullanıyorum, hiçbir sorun yaşamadım Kotadan da çok tasarruf ettim![]() Ek Bilgi: Harita paftaları sd kart ana dizininde brut googlemaps iles klasörü içindeki 3 farklı klasör ( yol, uydu foto ve topoğrafya ) içinde çok özel bir dosyalanma sistemi ile saklanmaya başlayacaktır Belki aradabir brut google maps klasörünün yedeğini bilgisayarınıza atabilirsiniz, böylece ileride gerekirse kopyala yapıştır şeklinde hayat kolaylaşır![]() |
|
|
|