Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi > Cep Telefonları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
animasyonu’nu, boot, değiştirmek, desire, htc, radio, root, soff, yapılır

Htc Desire Hd Nasıl Root, S-Off, Radio S-Off Yapılır, Boot Animasyonu’Nu Değiştirmek,

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Htc Desire Hd Nasıl Root, S-Off, Radio S-Off Yapılır, Boot Animasyonu’Nu Değiştirmek,

Uzun ve yorucu bir maratonun ardından, geçtiğimiz günlerde dağıtımlarına başladığımız HTC Desire HD‘ler sahiplerine kavuştular Çoğu kullanıcılar bizden teknik işlem isteğinde bulunma avantajı ile yada bazıları hiç işlem yaptırmadan telefonlarına sahip oldular

Önsipariş ile satılan Desire HD’lerde herhangi bir operatör kısıtlaması, Android Market’e girememe gibi sorunları bulunmamakla birlikte sadece açılışta iki saniye T-Mobile logosu belirmekteydi (işletim sisteminde t-mobile yazılımı bulunmamaktadır)
Şimdi sizlere aşırı yoğunluktan değiştirilmesine zaman ayıramadığımız açılıştaki T-Mobile logosunu nasıl kaldırabileceğinizi anlatacağım
Bu işlemin bir kaç farklı yolu bulunmaktadır Hangi yol olursa olsun telefonunuzun Root ve S-OFF edilmiş olması gerekmektedir (bizden teknik işlem isteyenlerin telefonların bu işlemler yapılıdır)
HTC Desire HD Nasıl Root Yapılır?
Bunun en kolay yöntemi Visionary ile Root yapımıdır
1 İlk olarak Visionary’nin kurulum dosyasını buradan indirin
2 İndirdiğiniz commodacovisionaryplusr14a pk dosyasını SD kartınıza atarak telefonunuza kurun
3 Kuruluma geçmeden önce USB Debugging‘in aktif olduğuna emin olun Bunu Settings/Applications/Development/ Menüsünden USB Debugging özelliğini aktifleştirerek yapabilirsiniz
4 Visionary uygulamasını kurduktan sonra açın
5 Temproot on boot seçeneğinin yanındaki kutucuğu işaretleyin

6 Ardından Temproot now seçeneğine basın ve telefona SuperUser uygulamasının yüklenmesini ve Root yapılmasını bekleyin
7 Ekrana tekrar Visionary’nin ana menüsü geldiğinde Attempt permroot now seçeneğine basın Sizden bir iki saniye içerisinde SuperUser uygulaması Root erişimi izni isteyecek, buna Allow diyerek kabul edin Unutmayın kabul etmek için yalnızca 9 saniyeniz var (eğer SuperUser size bu soruyu sormuyorsa 4 işlemden sonraki adımı tekrar uygulayarak deneyin)
8 Telefonunuz yeniden başlayacak ve açılışta otomatik olarak Root yapılacak
HTC Desire HD Nasıl S-OFF Yapılır?
1 İlk olarak tek tıkla S-OFF yapımını sağlayan uygulamayı buradan indirin
2 İndirdiğiniz zip dosyasının içindeki Desire HD easy s-offexe uygulamasını açın ve S-OFF it butonuna basın
3 Telefonunuzun ekranında SuperUser uygulaması Root izni isteyecek, buna Allow diyerek kabul edin
4 İşlem bittiğinde Finish butonuna basarak uygulamayı kapatın
HTC Desire HD Nasıl Radio S-OFF Yapılır?
1 İlk olarak tek tıkla Radio S-OFF yapımını sağlayan uygulamayı buradan indirin
2 İndirdiğiniz zip dosyasının içindeki Desire HD easy radio toolexe uygulamasını açın ve Do it butonuna basın
3 İşlem bittiğinde Finish butonuna basarak uygulamayı kapatın
HTC Desire HD Boot Logosu/Animasyonu Nasıl Değiştirilir?
1 İlk olarak Boot açılış Logolarından istediğinizi bilgisayarınıza indirin
Orjinal HTC açılış logosu

AndroidTurkiye açılış logosu

AndroidTurkiye büyük açılış logosu

2 Telefonunuzun açılış ekranını değiştirmek için ilk önce fastboot dosyasını buradan indirin ve indirdiğiniz splash1zip dosyasının içindeki splash1img dosyasını fastboot dizinine C:/fastboot şeklinde çıkartın
Adım 1 Telefonunuzu kapatın, bataryasını çıkarın ve PCden USB kablosu takılı ise çıkartın
Adım 2 Bataryayı telefonunuza tekrar takın ve telefonunuzu ses kısma tuşu ve açma/kapama tuşuna aynı anda basılı tutarak bootloader ekranı gelene kadar elinizi tuşlardan kaldırmayın
Adım 3 Bootloader ekranında fastboot seçeneğini seçin ve USB kablosunu telefonunuza ve PCye bağlayın
Adım 4: Başlat + Çalıştır uygulamasını açarak cmd yazıp Komut Sistemi’ni başlatın ve fastboot dizinine geçin
Örnek olarak sırası ile:
cd
cd
cd fastboot
Benim bilgisayarımdaki dizini C:/fastboot şeklinde
Adım 5: Ardından komut sistemine sırasıyla aşağıdaki komutları yazın
fastboot flash splash1 splash1img
fastboot reboot
Telefonunuzu yeniden başlatın ve eğer işlemleri eksizsiz ve doğru uyguladıysanız, eski t-mobile logosu yerine yeni açılış logosunun geldiğini göreceksiniz
Tebrikler! Artık Desire HD’niz için Root, S-OFF ve Açılış (Boot) animasyonunu değiştirmeyi sorunsuz bir şekilde uyguladınız
Not: Bu işlem haricince ROM yükleme ile yapacağınız işlemler garantinizin iptaline sebep olur Bilginize!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com