Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi > Cep Telefonları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
android, için, islami, telefonlar, uygulama, yararlı

Android Telefonlar İçin 10 Yararlı İslami Uygulama

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Android Telefonlar İçin 10 Yararlı İslami Uygulama

Android Telefonlar için 10 Yararlı İslami Uygulama

1 Namaz Vakti
Çok yararlı bir ve gelişmiş bir ezan vakti programı Namaz vaktine 5 dk kala ve tam ezan saatinde size uyarı veriyor Benim en çok hoşuma giden özelliğiyse namaz vaktinde telefonun sesinin otomatik olarak kısıyor ve bir süre sonra yeniden açıyor Uygulamanın pusulası da mevcutUygulamanın sayfası için tıklayınız

2 Qibla Compass!
Çok basit ama faydalı bir uygulama Kıblenin ne tarafa tüşdüğünü bilemediğiniz yerlerde kullanıyorsunuz Denedim gayet başarılı sonuç veriyor Üstelik İnterneti bağlantısı ve GPS'e de ihtiyaç duymuyor bence Çünkü bunları kapatmama rağmen yine de kıble yönünü gösteriyor Uygulama Sayfası için tıklayınız

3 Kuran-ı Kerim
Adı üstünde bir uygulama, başarılı ve kullanımı kolay mushaf uygulaması Daha bir çok benzeri uygulama bulunabilir ama mushaf olarak bu sizin işinizi görür diye düşünüyorumUygulama sayfası için tıklayınız

4 Kütüb-i Sitte Hadis Külliyatı
Altı büyük hadis kitabından (Buhari, Müslim, Edbu Davud, Nesai, İbni mace ve Tirmizi) derlenmiş 6000 adet hadis içeren bir uygalama Rahmetli İbrahim Canan'ın eserinden faydalanılmışUygulama için tıklayınız

5 Tesbih
İlginç bir tesbih uygulaması Bildiğiniz tesbih, fazla yoruma gerek görmüyorum Hoş bir uygulama olmuş
Uygulama için Tıklayınız

6 Büyük İslam İlmihali
Diyanet'in 2 ciltlik İslam ilmihalinden yararlanılarak hazırlanmış bir uygulama Her ne kadar diyanetin websitesinde bu ilmihalin pdf versiyonu bulunsa da uygulama olarak da kullanılabiliruygulama için tıklayınız

7 Risale-i NurÜstad Bediüzzaman Said Nursi'nin kitaplarından oluşan Nur Risalesinin android uygulama hali Ben yüklemedim ama iyi bir uygulamaya benzer Meraklısına uygulama için tıklayınız

8 Esma'ül Hüsna
Allah'ın 99 isminin arapça lafızları, türkçe ve ingilizce mealleriyle basit ama kullanışlı bir uygulama Uygulama için tıklayınız

9 Kuran-ı Kerim Neşriyat
Bir başka güzel bir Kuran-ı Kerim Uygulaması Yukarıda verdiğimiz mushaf programının askine bu uygulamada türkçe meal de mevcut Üstelik arapça ya da türkçe mealde arama yapabiliyorsunuzuygulama için tıklayınız

10 Google MapsBu nereden çıktı demeyin Belki direk islami bir uygulama değil ama dini amaçlar için de kullanabilirsiniz Örneğin bilmediğiniz bir şehirdesiniz ve size en yakın camiye gitmek istiyorsunuz Google Maps ile bunu kolayca başarabilirsinizuygulama için tıklayınız

ruznamenet

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com