|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
>, anlatim, dahası, değişimive, ikonu, k750, videolu, w800, yapmamenü |
![]() |
≫ K750 Yi W800 Yapma-Menü İkonu Değişimi-Ve Dahası [Videolu Anlatim] |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ≫ K750 Yi W800 Yapma-Menü İkonu Değişimi-Ve Dahası [Videolu Anlatim]Telefonunu k750 den w800 e çevirdiği ve daha kaliteli bir model kullanmaya başladıgı halde hemen geri dönmek isteyen, üstüne bir de hesap sorar gibi konusanlar nedeniyle şu açıklamayı yapıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu işlemlerin tamamı bilgilendirme amaçlı verilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yapabileceğiniz işlemler: Alıntı: k750 yi w800 e çevirme k750-w700-w800-w810i menü ikonlarını değiştirme k750 akustik ses ekleme (ses kalitesini düşürdüğü için anlatmadım) k750 media player ikonlarını değiştirme (sorun çıkardıgı için paylaşmadım) yazılım yüklemek için dosyalar yazılım yüklemek için 3 adet program ingilizce telefonu türkçe yapma operatör logosunu silme sınırsız mesaj doldurma ileriki sayfalarda w810 flash tema yükleme w810 için 4 adet tema Alıntı: Usb Driverı yüklemeyi bilemeyen arkadaşlar için de konunun en altında açıklama yaptım CID49 sürüm k750i leri w800 yapma (ilk yol) (strafer arkadaştan alıntıdır) öncelikle diğer konulardan aşina olduğunuz üzere sim kartı ve memory stick i telefondan çıkartıyoruz ![]() şarj ın %100 dolu olmasına gerek yok ![]() 1) önce indirin Telefonu bağlarken isteyeceği flash dosyası RapidShare: Easy Filehosting Kullanacagımız program ve kullanılacak diğer dosyalar RapidShare: Easy Filehosting 2) şimdi ![]() ![]() ![]() her zaman olduğu gibi alttaki resimdeki gibi start a basıp telefonu bağlıyoruz (starta bastıktan sonra c tuşuna basılı bir şekilde telefonu pc ye kablo aracılıgıyla baglayacagız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Telefonunuzun CID 36 mı yoksa CID 49 mu oldugunu hemen alttaki (db2010 CID49 yada 36) bölümünden anlayabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Önemli: CID36 olanlar kesinlikle bu yöntemi uygulamasın çünkü benimkinde oldugu gibi işe yaramayacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() 3) daha sonra flash kısmına gelip fl ![]() ![]() ![]() 4) işlem bitince finish flashing gibi bir şey yazar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5) aynı şekilde bu işlem bitince de bataryayı çıkarıp programı tekrar başlatıyoruz ve yine bir bağlantı kuruyoruz ![]() geriye custom dosyasını atmak kalıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6) own custpack seçeneğiyle işleme başlıyoruz ![]() ![]() 7) bu sekiz saniyede telefonu ayırma işi çok önemli ![]() ![]() ![]() disconnected ![]() ![]() ![]() ![]() artık bu işlem(customization işleminden bahsediyorum) saatler almıyor 2-3 dakika içinde gerçekleşiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer telefon açılmazsa sadece Flash Main Firmware i yine fl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() büyük ihtimalle bu(icon değiştirme) w800i,k750i dışında w700i içinde geçerlidir ![]() w800 olayını hallettik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() :::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::::: Sadece ikon değiştirmek isteyenler (CID36 veya CID49 farketmez ve k750,w800,w700,w810 için geçerlidir) 1) RapidShare: 1-Click Webhosting Dosyada 56 adet ikon mevcuttur ![]() ![]() ![]() ![]() klasörün içinde şu dosyalar var ![]() 2) bize ilk etapta sadece şu dosyalar lazım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3) yukardaki resimdeki dosyaları kopyalayın ,alt resimdeki files_to_phone klasörüne sırasıyla; files_to_upload papresetsy stemmenu (yukardaki files_to_upload klasörü içine tpa klasörü yaratacagız ![]() ![]() ![]() tpanın içine preset preset içine system system içine menu dosyaları yaratacağız mouse un sağ tuşuna basıp "yeni klasör" seçeneğiyle) ![]() 4) yanda scroll bar (aşagı yukarı yönlendirme çubugu) çıkmaması için layout_revove_scrollbars klasöründeki layout ![]() ![]() yani /tpa/system/layout içine layout ![]() ![]() ![]() ![]() geriye tema nın thm uzantılı dosyası kalıyor onuda işlemi bitirdikten sonra telefonu açarak içine atıp ayarlamak gerekiyor ![]() ![]() ![]() 5) şimdi fsx işlemine başlıyoruz ![]() her zaman ki gibi programı açıp telefonu bağlıyoruz (başta anlattıgımız gibi) ve fsx seçeneğine gelerek start fsx butonuna basıyoruz ![]() ![]() işleminiz bittiğinde direk bağlantınız düşecektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() değiştirilmiş ikonlar aşagıdadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Orjinal ikona geri dönmek isterseniz ![]() ![]() ![]() RapidShare: 1-Click Webhosting bu w800 orjinal ikonları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FS/tpa/preset/system/menu içine girin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() k750 orjinal menu ikonları yukardaki ikon değiştirme konusundaki ikon paketleri linkinde vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() :::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::::: kamera versiyonunu 8 ![]() files_to_upload içine yukarda yaptıgımız sistemdeki gibi içiçe olacak şekilde files_to_upload/ifs/settings/camera isimli dosyalar oluşturuyoruz ![]() ![]() ![]() RapidShare: Easy Filehosting bu linkteki rarlı dosyanın içindeki dosyayı oluşturdugumuz camera klasörü içine atıp yukarda 5 ![]() ![]() ![]() ![]() Önemli: bu işlemleri yaparken ikon değiştirme işleminde oluşturdugumuz dosyaları silmemizde yarar var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Şahsen benim kamera bana çok yeterli geliyor ve bu versiyonlar fazla bir fark katmıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() :::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::::: SMS Kapasitesini Büyütmek (not:smslerin yedeğini alın çünkü bu işlemden sonra silinecek) files_to_upload içine yukarda yaptıgımız sistemdeki gibi içiçe olacak şekilde files_to_upload/ifs/settings/messaging klasörleri oluşturuyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() şimdi yukarda 5 ![]() ![]() ![]() ![]() Önemli: bu işlemleri yaparken daha evvelki işlemlerde oluşturdugumuz dosyaları silmemizde yarar var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben bunu uygulamadım çünkü gerek görmedim ![]() ![]() ![]() :::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::::: Çeşitli işlemler Pil Zayıf Sesini Değiştirme files_to_upload/tpa/preset/system/sound/ lowbattery ![]() dosyası yerine aynı isimle başka bi midi koymanız yeterli ![]() Açılış ve Kapanış Sesleri Değiştirme files_to_upload/tpa/preset/system/settings Kapanış sesi için SHUTDOWN_SOUND_SEMC adında bi mp3 koymanız yeterli Açılış içinde STARTUP_SOUND_SEMC adında mp3'le değiştirmeniz yeterli ![]() Mesaj İletildi Sesini değiştirmek için files_to_upload/tpa/preset/system/sound/notification ![]() (Aynı isimde başka bi midi koymanız yeterli) :::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::::: Operatör Logosu Kaldırma files_to_upload/tpa/system/layout/layout ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı: <object name="StatusIndication"> <settings> <sett name="RowHeight" value="0"/> <sett name="TopOffset" value="0"/> <sett name="TitleHeight" value="0"/> <sett name="TitleTopOffset" value="0"/> <sett name="TitleMode" value="4"/> <sett name="OverlayStyle" value="2"/> <sett name="YPos" value="18"/> <sett name="Height" value="176"/> </settings> kırmızı ile yazdıgım sayıları ilgili yerdeki harflerle değiştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önemli: evvelki sayıları bir yere not edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() şimdi yine yukarda 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() :::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::::: CID36 versiyon k750 leri w800 ve türkçe yapma (CID49 la denemedim haliyle ama CID49 olup da denemek isteyen deneyebilir) CID49 olan arkadaşların da verim aldıgını okumuştum bir yerde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://rapidshare ![]() ![]() ![]() http://rapidshare ![]() ![]() ![]() http://rapidshare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Reis arkadaşımıza teşekkürler ![]() ![]() ![]() bu 3 ünü indiriyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() telefonumuzun CID numarasını öğrenmek için şöyle yapıoruz; "telefonumuzu kapatıyoruz, pili çıkarıp geri takıyoruz, (flash device işleminin nasıl yapıldıgı ve linki yukardaki anlatımlarda yazıyor) k750flasher_13 ![]() not: phone color:? yazan yerde eğer brown yazıorsa w800 yazılımı atamazsınız RED yazması gerekli buyrun şu şekilde; ![]() evet CID numaramızın 36 olduğunu öğrendikten sonra w800 yazılımını nasıl atacağımıza geçiyoruz indirdiğimiz dosyaları rardan çıkarıyoruz k750flasher_13 ![]() (dosyaların ismini karıştırmayın ![]() ![]() ![]() ![]() şimdi de aynı şekilde FS yazan yere uyguluyoruz buraya da "w800i_r1bc002_fs_emea7" dosyasını seçiyoruz ![]() ve burada CID yazan yere girip CDA102337/7 - EMEA7 'yi seçiyoruz (başka bişey işaretlemiyoruz) ![]() bunları tamamladktan sonra telefondan pili çıkarıp takıyoruz ve k750_flasher13 ![]() yükleme başlıyor ![]() ![]() ![]() %100 olduktan sonra bir kere daha % 100 sayacak ve flash işi bitiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RapidShare: 1-Click Webhosting Bu dosyayı indiriyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kabloyu çekmiş bataryayı çıkartıp geri takmıştık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|