Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Internet & ADSL

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adsl, ayarlar, kurulum, modem

Adsl Modem Kurulum Ayarlar

Eski 07-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

ADSL Modem Kurulum Ayarlar

WAN Ayarları
VPI = 8
VCI = 35
Service Category = UBR Without PCR
Connection Type = PPP over ATM (PPPoA) VC/MUX veya PPP over Ethernet (PPPoE) LLC Encapsulation
PPP Username = Kullanıcı Adı
PPP Password = Şifre

Network Address Translation Settings
Enable NAT = Seçili
Enable Firewall = Seçili
Enable IGMP Multicast = Seçili
Enable Wan Service = Seçili

Local Area Network (LAN Setup)
IP Address = 19216811
Subnet Mask = 2552552550
DHCP Server on the LAN = Seçili olsun IP nizi otomatik alın
DHCP için ayarlar
Start IP Address = 19216812
End IP Address = 1921681X (X değeri ağdaki makina sayısına göre 2 ile 255 arası değiştirilebilir)
İsterseniz ki tahminim yoktur ikinci bir IP ve Alt Ağ makesi, makina sayınız
250 yi geçiyor ise atayabilirsiniz

NAT

Eğer bilgisayarınızda firewall a takılmadan erişim hakkı almanız veya vermeniz gerekiyorsa
NAT ile port trigerring yapabilirsiniz Burada UDP TCP port acarak (Örneği e mule için) firewall u
devre dışı bırakabilirsiniz

DMZ Host

Buraya vereceğiniz IP adresi Firewall un etkisi altında kalmaz ve makinanız hertürlü erişime açık
olur Bilmeyerek yaparsanız davetsiz misafirler sizi rahatsız edebilir

Firewall Ayarları

Eğer firewall un default ayarları haricinde port veya IP adresi banlamak istiyorsanız bu seçenekleri kullanabilirsiniz
Bkz Port Filter, Address Filter

DNS

DNS i otomatik algılaması sizin için daha iyi olur Ama illaki ben kendi DNS imi ben yazarım diyorsanız o başka

Diagnostics

Umarım modeminizde böyle bir tool vardır

Test your Ethernet Connection: Ethernet ile modem bağlantısını kontrol eder

Test your USB Connection: USB ile modem bağlantınızı kontrol eder

Test ADSL Synchronization: Hatınızda ADSL sinyali olup olmadığını kontrol eder

Test ATM OAM F5 segment ping: ADSL modeminizin ADSL ağı ile bağlı olup olmadığını gösterir

Test ATM OAM F5 end-to-end ping: ADSL modeminizin ADSL ağı ile bağlı olup olmadığını gösterir

Test PPP server session: Noktadan noktaya iletişimi destekler

Test authentication with ISP: Kullanıcı Adı ve Şifrenizi doğrular

Test the assigned IP address: Sze verilen Statik veya Dinamik IP adresini doğrular

Ping default gateway: Varsayılan Ağ Geçidinizi doğrular

Ping primary Domain Name Server: Birincil DNS nizi doğrular

Modem Işıkları Ne Anlama Gelir

Power: Güç Ledidir Yanmıyorsa fişi takmayı unutmuşsunuzdur

Status: Durum Ledi Yanıyorsa ADSL bağlantınız sağlanmıştır Yanıp sönüyorsa bağlanmaya çaılışıyordur
Tamamen sönükse bağlantı yoktur

Line: Hat LediYanmıyorsa veri akışı yok demektir Yanıp sönüyor veya sürekli yanıyorsa veri akışı vardır

PC : PC ile modem arasındaki veri akışını ve bağlantıyı gösterir

USB : PC ile modem arasındaki USB bağlantının aktif olup olmadığını gösterir

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-31-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Malesef konu açamadığım için buraya yazacağım benim internet bağlantı sorunum var :
zyxel modem ethernet yoluyla masaüstü xp bilg internete bağlanamıyorum bu modemle aynı yolla yani ethernetle aynı kabloyla laptop win7 starter bilg internete giriyor, fakat masaüstü bilg girmiyor Masaüstü bilgisayarı bilgisayarcıya götürdüğümde oradaki ethernetle sorunsuz internete bağlanıyor ama evde girmiyor Bilgisayarcıda ip ve dns otomatik al yapıldı Evde bu şekilde deneyince sınırlı bağlantı mesajı geliyo ağ bilgisayara ağ adresi atamıyor mesajı veriyor İp yi manuel yazıyorum yine bağlanmıyor Sorun kablodan diyeceğim laptop nasıl bağlanıyo ozaman acil yardım lütfen

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com