![]() |
Prımary Domaın Server Kurulumu: |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Prımary Domaın Server Kurulumu:PRIMARY DOMAIN SERVER KURULUMU: Nt Server Yüklenmesi : Sistem Gereksinimleri Windows Nt yüklenecek bilgisayarlarda minumum bulunmasi gereken donanimlar asagida çikarilmistir ![]() ![]() ![]() CPU 32 bit Intel x86 tabanli (80486/33 veya daha yüksek) RAM Nt server için 16 Mb RAM Harddisk 16Kb cluster kullanan harddisklerde 120 Mb civarinda bos alan 32Kb cluster kullanan harddisklerde 200 Mb civarinda bos bir alan gerekmektedir ![]() Display VGA Nt Server Yüklenmesi : Kurdugumuz makinanin üzerinde su konfigurasyon bulunmaktaydi ![]() CPU Intel Pentium II-350 Islemci RAM 64 Mb RAM HDD 8 GB Quantum Harddisk Isletim sistemini 2 MB harddisk üzerine kuracagiz ![]() ![]() Windows Nt Server kurulumuna başlamadan önce asağıdaki kontrol listesini doldurmanız Windows Nt kurulumu sırasında size büyük kolaylıklar sağlayacaktır ![]() Windows NT Server Kurulum Kontrol Listesi 1 ![]() :_____________________________ ______ 2 ![]() :_____________________________ ______ 3 ![]() :_____________________________ ______ 4 ![]() :_____________________________ ______ IRQ Seviyesi :_____________________________ ______ Memory Base Address :_____________________________ ______ I/O Port Address :_____________________________ ______ 5 ![]() :_____________________________ ______ 6 ![]() :_____________________________ ______ User Name :_____________________________ ______ Password :_____________________________ ______ 7 ![]() :_____________________________ ______ [ ] Otomatik olarak günisigindan yararlanma zamani geçisi [ ] Sadece standart zaman [ ] Sadece günisigi tasarrufu zamani Bunlara ek olarak asagidaki disketlere ihtiyaciniz vardir : [ ] Windows NT Setup Disketleri [ ] Windows NT CD-ROM Dagitim Diski [ ] "Emergency Repair Disk" diye etiketlenmis kurulum sirasinda yaratilacak yazilabilir bos bir floppy disk Asagidaki adimlari izleyerek isletim sistemini yükledik: 1- Makinayi MS-DOS disketi ile A sürücüsünden açtik ![]() 2- FDISK programini çalistirdik ![]() 3- Ilk basta 2 GB'lik kismini FAT16 olarak primary disk yarattik ![]() 4- Makinayi tekrar Reboot ettik ![]() 5- Format c: diyerek birinci hardisk'imizi formatladik ![]() 6- Makinayi tekrar reboot ediyoruz ![]() 7- A sürücüsünden MS-DOS 6-22'yi install ettik ![]() 8- Bu sefer makinayi reboot ederek harddisk'ten açtik ![]() 9- CD-ROM sürücüsünün disketini A:'ya takarak setup dosyasini çalistirdik ![]() 10- CD-ROM install ettikten sonra makinayi tekrar reboot ettik ![]() 11- NT Server CD-ROM'unu CD'ye yerlestirdik ![]() 12- CD'deki winnt dizinine geçtim ![]() 13- I386 dizinini Harddisk'e kopyaladik ![]() 14- Xcopy i386 c:\i386 /s 15- Daha sonra Harddisk de I386 dizinine girdik ![]() 16- Winnt /b komutunu vererek Nt server yüklemeye basladik ![]() 17- Default path olarak burayi kabul ettik ![]() 18- Daha sonra karsimiza gelen son kullanici anlasmasini pagedown tusuna basarak geçtim ![]() 19- F8 tusuna basarak anlasmayi kabul ettim ![]() 20- Enter tusuna basarak sistem üzerinde bulunan aygitlari onayladim ![]() 21- C sürücünün üzerine yükleyecegimizi belirttik ![]() 22- File sistemi degistirmeyecegimizi belirten seçenegi seçtik ve enter tusuna basarak bir sonraki adima geçtik ![]() 23- Nt Server c:winnt dizinine yükleyecegimizi belirttik ![]() 24- Enter tusuna bastik ve Setup HDD'yi test etti ![]() ![]() 25- Daha sonra gelen pencere A sürücüsünde eger disket varsa bunlari çikarmamizi ve makinayi tekrar baslatacagini bildirdi ![]() ![]() 26- Windows NT Server yüklenmesinin 2 ![]() ![]() 27- Setup options penceresinden custom seçenegini seçtim ![]() 28- Daha sonra gelen pencere kullanici ve organizasyon isimleri isteniyordu ![]() ![]() 29- Daha sonra gelen pencerede NT key numarasini girdik ![]() 30- Gelen pencereden PerServer opsiyonunu seçtik ve ayni anda 150 connections a izin verebilmesi için buradaki kutuya 150 degerini girdik ![]() 31- Daha sonra gelen pencerede bu makinanin daha dogrusu server'in isminin ne olacagini yazmamiz gereken bir kutu vardi ![]() ![]() ![]() 32- Bu adimda Server'in tipini belirtmemiz isteniyordu ![]() ![]() Birinci seçenek : Primary Domain Controller : Domain üzerinde en yetkili ana makina olmasi seçenegi Ikinci Seçenek : Backup Domain Controller : Domain üzerinde bulunan Primary Domain Controller'in bir yedegi olacakti ![]() ![]() Üçüncü Opsiyon : Stand-Alone Server : Bu makina domain olarak yaratilmayacak ![]() ![]() Biz bir Primary domain kuracagimiz için birinci opsiyonu seçtik ![]() 33- Daha sonra karsimiza gelen pencere Administrator user için password girmemizi istiyordu ![]() ![]() ![]() 34- Daha sonra önümüze gelen pencerede kurtarma disketi yaratip yaratmiyacagimiz soruldu ![]() ![]() 35- Daha sonra karsimiza gelen pencereden yüklemek istedigimiz component'leri seçerek yükledik ![]() 36- Next tusuna basarak Network islemlerine geçtik ![]() 37- Karsimiza gelen pencereden Wired Network seçenegi seçili idi ![]() ![]() 38- Remote Access to the Network seçenegini seçmedik ![]() ![]() ![]() 39- Internet Information Server seçenegini seçmedim ![]() ![]() ![]() ![]() 40- Bu adimda Server üzerinde bulunan Network kartlarini tanitmamiz isteniyordu ![]() ![]() ![]() ![]() 41- Burada Network kartinin özelliklerini degistirebilecegimiz bir pencere idi ![]() ![]() 42- Bu pencere kullanacagimiz Network protokolerini seçmemiz isteniyordu ![]() ![]() ![]() ![]() 43- IP adreslerini Subnet ve Gateway degerlerini girdik 44- Bu pencere makinaya yüklenecek servisleri seçmemiz gerekmektedir ![]() ![]() ![]() 45- Burada seçili component'leri yükleyecegini belirten bir bilgi veriliyordu ![]() ![]() 46- Daha sonra bir next buttonuna basarak seçilmis network componentlerini enable ettik ![]() 47- Daha sonra gelen pencereden Domain adi olarak DOMAIN_TEST ismini verdik ![]() 48- Finish butonu ile NT yükleme islemlerini basari ile tamamladik ![]() 49- Makina tekrar reboot ettikken sonra Time Zone listesinden Istanbul olarak seçtik Next buttonuna bastik ![]() 50- Tarih ve zaman ayarlarini ayarladik ![]() ![]() 51- Daha sonra gelen pencereden Display özelliklerini ayarladik ![]() bastiktan sonra NT kurulumunu tamamladik ![]() 52- Makinayi tekrar reboot ettik ![]() 53- Makine açildiktan sonra 2 GB FAT ve geri kalan 6 GB`i userlar tutulacagi için NTFS'e cevirdik ![]() |
![]() |
![]() |
|