Akdeniz Bölgesinde Tarım Ürünleri |
07-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Akdeniz Bölgesinde Tarım ÜrünleriAkdeniz Bölgesinde Tarım Ürünleri Yazların uzun ve sıcak, kışların ılık geçmesi nedeniyle yılda 2, 3 kez tarımsal ürün alınır Yaz kuraklığının tarımı olumsuz etkilemesi sulamayı zorunlu kılmıştır Kışların ılık geçmesi ve güneşlenme süresinin uzunluğu seracılık faaliyetlerini geliştirmiştir Bölgede ekonomik değeri yüksek olan ve ihraç edilen tarım ürünlerinin yetiştirilmesi tercih edilir Antalya Bölümü?nde kalkerli arazinin yaygınlığı ve yaz kuraklığının belirginliği tarımı olumsuz yönde etkiler Tarım Ürünleri Kıyı Bölgesi Tarım Ürünleri Kış ılıklığına bağlı olarak turunçgil ve muz üretimi yapılır Muzun %100?ü, turunçgillerin % 88?i bu bölgede üretilir Ayrıca Türkiye pamuk üretiminin % 35?i, sebzenin % 26?sı, yerfıstığının % 88?i anasonun % 65?i ve susamın % 80?i bu bölgeden sağlanmaktadır Göller Yöresi Tarım Ürünleri Burada yetiştirilen ürünler kıyı kesiminden farklılaşır Tahıl, haşhaş, anason, şeker pancarı, gül ve tütün yetiştirilir |
|