Uşak Halk Türküleri (Uşak Yöresi Türküleri) |
07-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Uşak Halk Türküleri (Uşak Yöresi Türküleri)Uşak Halk Türküleri Vikipedi, özgür ansiklopedi Uşak Türküleri - Muzaffer Sayar & Muzaffer Sarısözen Ayağında Mesi Var Başında Mor Fesi Var Yaslan Dağlar Göreyim Ardında Yar Sesi Var Ceviz Dalı Eymeli Kaş Kirpiğe Deymeli Benim Olmecek Yari Sevip De Neylemeli Köprünün Altı Çiçek Bunu Kimler Biçecek Benim Nazlı Yarimden Gönlüm Vaz Mı Geçecek İndim Nane Biçmeye Eyildim Su İçmeye Yar Karşıdan Gelirken Kanatlandım Uçmaya Bazı meraklıların ve halk müziğine gönül vermiş birkaç Uşaklının sayesinde birçok Uşak halk türküsü radyo repertuarlarında bulunmaktadır Bunlardan bazıları arpalar hasır oldu, aşağıdan gelir yörük evleri, aşağıdan geliyor fadimem, aşağıdan geliyor gül ayşe, ay bulutta, ayağında mesi var, ayşe dedim adına, bahçenin harımıyım, bahçenizde güren var, binnaz kızı naz kızı, çattılar kazan taşını, çay başında çırpınıyor baykuşlar, çeşmeden döndü geliyor, çeşmeden dudu geçti, ekinler ekilirken, evlerinin önü kuyu, evlerinin önünde bulgur dibeği, evren köyün alt yanında bostanı,ey su yolu, feslikanım dam başında, karanfil oylum oylum, göç dereden gece geçtim, gül kurusu kalburda, hadi gidem garadaşa, hani benim yemenim,harman yeri düz düze,islicenin çeşmeleri,ince karanfildir kavganın başı,islamoğlu,karşı karşı evimiz,kiremitte buzmusun,küp dibinde bulgurum,meleme koyunum vaz geç kuzundan,nazoğlunun biber gibi benleri,ormandan gel,pabucumun beli kırık sürürüm,paşa beyin merdivenden inişi, penceresi yeşil perde, portakalın sarısı (memduh bey) siyah keten carım var, sizin dükkân bizim dükkân demirden, uzun uzun kamışlar, vardım takmak hanına, yılan aktı kamışa, yordu beni evinizin yokuşu vs Uşak'ta Batı Anadolu ağzı kullanılmaktadır |
|