İzmir Mutfağı - İzmir Yemek Kültürü |
07-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İzmir Mutfağı - İzmir Yemek Kültürüİzmir Mutfağı - İzmir Yemek Kültürü Ülkemizin kalitece çok iyi zeytinlerinin yetiştiği Ege Bölgesi, zeytinyağlı yemekleri ve mezeleri ile ünlüdür Ancak İzmir'in mutfak kültüründen bahsederken rafine bir mutfak kültüründen söz edemeyiz Çünkü İzmir mutfağında Osmanlı yemek geleneklerinin yanı sıra, Musevi, Ermeni, ve Rum lezzetleri de görülür Öte yandan İzmir mutfağında İtalyan ve Fransız etkileri de hissedilir Ege'nin lezzetli balıklarının yanı sıra, İzmir mutfağının en önemli özelliği otlar ve zeytinyağlı yemeklerdir Deniz börülcesi, ıspanak,cibez otu, arapsaçı, ısırganotu gibi çeşitli otla yapılan salataları meşhurdur Zeytinyağlı enginar dolması İzmir mutfağında öne çıkar Ülke çapında ün kazanan lokma tatlısı ise bir diğer kent lezzeti Bunların dışında, kumru adı verilen sandviçler de ünlüdür |
|