![]() |
Öğrenci Hakları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Öğrenci Hakları1- Öğretmen, beni sınava haksız yere almadı ne yapabilirim? Cevap::: İlk önce herhangi bir sağlık kuruluşundan rapor alın ![]() ![]() ![]() ![]() 2- Öğretmen haksız yere sınavda notumu kırdı ne yapabilirim? Cevap:::Sonuçlar açıklanır açıklanmaz 60 gün içinde (bu kadar süreyi beklemeyin 2-3 gün içinde itiraz edin) idareye bir dilekçe ile başvurarak itiraz edin ![]() Olumsuz cevap çıkar ve halen haklı olduğunuza inanıyorsanız 60 gün içinde bulunduğuz yer idare mahkemesinde " ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sınav kağıdınız mahkemecede okuldan istenilip bir başka bilirkişi olarak sifatlandırılan öğretmene incelettirilecektir ![]() ![]() 3- Okul disiplin kurulu haksız yere beni okuldan uzaklaştırdı veya disiplin cezası verdi? Cevap:::disiplin cezasınının verididiği tarihten itibaren 60 gün içinde bulunduğunuz yer idare mahkemesinde " ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Unutmayın okul idarelerinin her yaptığı işlem dava konusu olabilir ![]() ![]() ![]() Ayrıca haklı olduğunuza inanmadığınız sırf dava konusu olsun diye dava açmayın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Öğrenci Hakları |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Öğrenci Haklarıslm hemen konuya girmek istiyorum vizeden 80 aldım finalden 20 ve hocanın kasıtlı verdiğini düşünüyorum bu konuda da haklıyım çünkü sürekli seni bırakacağını telafüz ediyordu itiraz ettim kağıdıma bakıldı ve maddi hatanın olmadığı söylendi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|