Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Siyasal Bilgiler / Hukuk

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açılan, fakülteleri, hukuk, yeni

Yeni Açılan Hukuk Fakülteleri

Eski 07-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yeni Açılan Hukuk Fakülteleri

YÖK, vakıf üniversiteleri ağırlıklı olmak üzere 10 üniversitenin bünyesinde yeni hukuk fakültesi açılması isteklerini kabul etti Ancak YÖK bu üniversitelerde kurulacak hukuk fakültelerinin eğitim öğretime başlamasını `öğretim üyesi yetiştirilmesi` şartına bağlarken, gerekli şartları taşımayanlara öğretime başlama izni vermeyeceğini bildirdi Bir fakültenin kurulabilmesi için Bakanlar Kurulu kararı gerektiği için YÖK, açılacak hukuk fakültelerinin listesini Milli Eğitim Bakanlığı`na gönderdi Buna göre YÖK, hukuk fakültelerinde olması gereken öğretim üyelerine ilişkin kriterler belirleyecek; ayrıca `bu fakültelerde istihdam edilecek öğretim üyelerinin yetiştirilmesi için gerekli hazırlıkları yapması` konusunda YÖK, üniversiteleri yönlendirecek Buna göre Beykent, Doğuş, Fatih, İnönü, İstanbul Aydın, İzmir, Okan, Ondokuz Mayıs, Süleyman Demirel ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji üniversitelerinde de hukuk fakültesi kurulacak TC YÜKSEKÖĞRETİM KURULU

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com