2008 Öss İlk İstatistikler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
2008 Öss İlk İstatistikler1531 bin kişi ÖSS'ye girmek istediğini beyan etti Bunlardan 26 bini sınava girmedi Sınava giren 1504 bin kişi var Bunların içinde 423 adayın sınavı çeşitli nedenlerle geçersiz sayıldı Özellikle cep telefonu ile sınava gelip sınavı iptal edilen kişi sayısı yüksek![]() Yapılan değerlendirme sonunda 874 bin aday 165'in üzerinde puan aldı Her 3 puan türünde de 165'i geçen aday sayısı 223 bin oldu Bu senenin kontenjanlarında önemli artışlar oldu Merkezi yerleştirme ile öğrenci alan yükseköğretim kurumlarında (Açıköğretim hariç) kontenjanların 455 157'si devlet üniversitelerinde, 59 632'si vakıf üniversitelerinde, 15 806'sı KKTC üniversitelerinde Yyurtdışında da 1 943 olmak üzere toplam öSYM tarafından yerleştirilecek öğrenci sayısı (Açıköğretim hariç) 532 538 Bu sayının 275 bini lisans, 257 bini önlisans programlarına yerleştirilecek özel yetenek sınavı ile öğrenci alan yükseköğretim proğramlarının yerleştireceği öğrenci sayısı 19 854En fazla SAY-2 puan türünde öğrenci alınacak SAY-1, SöZ-1, EA-1 puan türleri ile öğrenci alacak proğramlar genellikle yüksekokul proğramlarıdır önlisans proğramlarına bilindiği gibi sınavsız geçiş ile girilmektedir Sınavsız geçişten boş kalan kontenjanlara öSS puanı ile girilmektedir örneğin SAY-1 puanıyla sınavsız için ayrılan kontenjan 111 bin kişidir 111 bin kişiden dolmayan kontenjanlar öSS puanı ile doldurulacaktır üNİVERSİTE ADAYLARI BURADA BULUŞUYOR SINAV KRİTİĞİ İçİN TIKLAYINIZ En başarılı 13 adaydan 3'ü tanıdık, geçen yıl da dereceye giren adaylar İŞTE BİRİNCİ OLAN öĞRENCİLERSAY-2 puan türü birincisi:ORKUN BİLDİR - İzmir özel Fatih Fen Lisesi (Sınava ilk |
|
|
|