Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
2008, ilk, istatistikler, öss

2008 Öss İlk İstatistikler

Eski 07-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

2008 Öss İlk İstatistikler

1531 bin kişi ÖSS'ye girmek istediğini beyan etti Bunlardan 26 bini sınava girmedi Sınava giren 1504 bin kişi varBunların içinde 423 adayın sınavı çeşitli nedenlerle geçersiz sayıldı Özellikle cep telefonu ile sınava gelip sınavı iptal edilen kişi sayısı yüksek

Yapılan değerlendirme sonunda 874 bin aday 165'in üzerinde puan aldı Her 3 puan türünde de 165'i geçen aday sayısı 223 bin olduBu senenin kontenjanlarında önemli artışlar oldu Merkezi yerleştirme ile öğrenci alan yükseköğretim kurumlarında (Açıköğretim hariç) kontenjanların 455157'si devlet üniversitelerinde, 59632'si vakıf üniversitelerinde, 15806'sı KKTC üniversitelerindeYyurtdışında da 1943 olmak üzere toplam öSYM tarafından yerleştirilecek öğrenci sayısı (Açıköğretim hariç) 532538 Bu sayının 275 bini lisans, 257 bini önlisans programlarına yerleştirileceközel yetenek sınavı ile öğrenci alan yükseköğretim proğramlarının yerleştireceği öğrenci sayısı 19854En fazla SAY-2 puan türünde öğrenci alınacakSAY-1, SöZ-1, EA-1 puan türleri ile öğrenci alacak proğramlar genellikle yüksekokul proğramlarıdır önlisans proğramlarına bilindiği gibi sınavsız geçiş ile girilmektedir Sınavsız geçişten boş kalan kontenjanlara öSS puanı ile girilmektedir örneğin SAY-1 puanıyla sınavsız için ayrılan kontenjan 111 bin kişidir 111 bin kişiden dolmayan kontenjanlar öSS puanı ile doldurulacaktırüNİVERSİTE ADAYLARI BURADA BULUŞUYORSINAV KRİTİĞİ İçİN TIKLAYINIZ En başarılı 13 adaydan 3'ü tanıdık, geçen yıl da dereceye giren adaylarİŞTE BİRİNCİ OLAN öĞRENCİLERSAY-2 puan türü birincisi:ORKUN BİLDİR - İzmir özel Fatih Fen Lisesi (Sınava ilk

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com