Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atodan, felaket, raporu, üniversiteli

Ato'dan Felaket Gibi Üniversiteli Raporu

Eski 07-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ato'dan Felaket Gibi Üniversiteli Raporu

okundu

ATO, her 100 yüksek okul mezunu gencin 36'sının atıl durumda bulunduğunu, bunların yüzde 72'sinin de işsiz ve iş aramaktan ümidini kesmiş gençlerden oluştuğunu bildirdi

14 Haziran 2008 11:50

Yazı boyutunu büyütmek için

ATO'nun, Türkiye İstatistik Kurumu (TüİK) verilerinden yararlanarak hazırladığı ''İş'te yüksek öğretim'' başlıklı rapora göre, Türkiye'de 20-24 yaş grubunda, askerlik görevini yapmakta olanlar ile hastane ve cezaevinde bulunanlar hariç, 510 bin yüksek okul mezunu genç bulunuyorSadece 281 bini çalışan bu gençlerin 44 bini yüksek lisans, dil ve mesleki eğitim gibi çeşitli kurslarla eğitim ve öğretim hayatına devam ederken, geri kalan 185 bin genç ise atıl durumda bekliyorYüksek okul mezunu atıl gençler içinde en büyük grubu işsizler oluştururken, bu 185 bin gençten 109 bini günlerini iş arayarak geçiriyor Bu da her 100 yüksek okul mezunu gençten 21'inin işsiz olduğu anlamına geliyor24 bin yüksek okul mezunu genç ise iş bulmaktan ümidini kestiği için iş aramıyor Atıl yüksek okul mezunu gençlerin yüzde 72'si, işsiz ve iş aramaktan ümidini kesmişlerden oluşuyor Yüksel okul mezunu gençlerin sadece yüzde 55'i iş bulabiliyor-EN YüKSEK İŞSİZLİK ORANI OKUMUŞ GENç KIZLARDA-ATO'nun raporuna göre, yıllardan beri gençlerin işsizlik oranları toplam işsizlik oranlarının çok üzerinde seyrederken, işsizlikten en fazla bunalan gençler de yüksek okul mezunları oluyor2007 yılı sonuçlarına göre, yüzde 19,9 ile toplam işsizlik oranının 10 puan üzerinde olan 20-24 yaş arası genç işsizlik oranları yüksek okul mezunlarında yüzde 28'e yükseliyorçalışma hayatı içinde çok az yer alan kadınların eğitim seviyesi arttıkça işgücü piyasası içinde yer alma talepleri de artıyor Bu olgu, hem istihdam hem de işsizlik rakamlarında kendini gösteriyor Yüksek okul mezunu genç kızlarda işsizlik oranı yüzde 30,4 ile en yüksek seviyeye ulaşıyor-DöRTTE BİRİNDEN FAZLASI BİR YILDAN FAZLA SüREDİR İŞ ARIYOR-Tüm gençlerin üçte ikiye yakını (yüzde 65) daha önce bir işte çalışırken işsiz kalanlardan oluşuyor Bu oran, yüksek eğitimlilerde tersine dönüyor ve yüksek okul mezunu işsizlerin üçte ikisini ilk

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com