Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
iyi, kızı, türk, üniversite, öğrencisinde

En İyi 10 Üniversite Öğrencisi'nde Bir Türk Kızı

Eski 07-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

En İyi 10 Üniversite Öğrencisi'nde Bir Türk Kızı

okundu

MIT'de biyomedikal mühendisliği okuyan Melis Anahtar, Glamour dergisinin 2007 En İyi üniversite öğrencileri listesine girmeyi başardıMelis Anahtar henüz daha lisedeyken Harvard'da profersör olan Dr Mehmet Toner ile birlikte tıpta devrim sayılabilecek projelerde çalıştı Harvard üniversitesi laboratuarlarında geliştirdiği kandaki akyuvarları ayırmaya yarayan teknolojik aygıtla İntelin 2004 yılında düzenlediği Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarında Mühendislik dalında birinci olduTeknolojinin tıp alanında kullanılmasıyla ortaya çıkan biyomedikal bilimine merak saran genç kız, adını duyurduğu önemli çalışmalarla zorlanmadan MIT'ye girmeyi başardı Ancak Melis'in başarıları bununla da bitmedi Melis MIT'de birçok önemli projeyi yürütürken, yaz aylarında da ülkenin sağlık alanındaki en üst devlet kuruluşu olan başkent Washington'daki Ulusal Sağlık Enstitüsü'nde (NIH) ender gorulen hastaliklar üzerine çalışmalar yapıyor Melis Anahtar halen MIT'deki Bioinstrumentation Laboratuarın'da iğnesiz enjektör projesinde calışıyorMelis'in en son başarısı ise dünyaca ünlü Amerikan Glamour dergisinin her yıl yayınladığı En iyi 10 üniversite öğrencisi listesine girmesi ünlü yatırımcı ve televizyon sunucusu Martha Stewart'ın da genç bir kız iken seçildiği yarışmada Melis, bir öğrenciye verilen en büyük para ödülünü de alarak hayır kurumlarına bağışladıKaynak: Hürriyet

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com