07-31-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Başörtüsü Yasağı Demokrasiye Ters
okundu
TüSİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili ümit Boyner, ayrıca toplumun dokusunu başörtüsünün değil, magazin programlarının bozduğunu ifade etti Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TüSİAD) Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Boyner Holding Yönetim Kurulu üyesi ümit Boyner, demokrasiye inanılan ülkelerde hiç kimsenin inancından dolayı yargılanamayacağını söyledi üniversitelere başörtülü öğrencilerin alınmamasının kendisinin 'demokrasi anlayışına uymadığını' anlatan ümit Boyner, ayrıca toplumun dokusunu başörtüsünün değil, magazin programlarının bozduğunu ifade etti İş dünyasının önemli isimlerinden ümit Boyner, başörtüsü ve anayasa tartışmalarıyla ilgili Sabah Gazetesi yazarlarından Şelale Kadak'ın gündeme ilişkin sorularını cevapladı 'Misafir odası' köşesinde dün yayınlanan röportajda demokrasi üzerinde ısrarla duran Boyner, Türkiye'deki değişim karşısında demokrasi dışı tutumlarla bir yere varılamayacağını ifade ediyor üniversitelerdeki başörtüsü yasağının kendisinin demokrasi anlayışına uymadığını belirten Boyner, Bir taraftan nüfusun önemli bir parçasının türbanı olduğu için üniversiteye girememesi, 'evde' otur denmesi benim demokrasi anlayışıma uymuyor (Başını) Aç gel demekle, diyorsun ki yani 'sen 18 yaşını bitirmişsin; ama hala hür iradeye sahip olmadığını düşünüyorum ve başını açman lazım ' O zaman üniversiteye forma giyip gidelim! Dinin toplumsal hayatta çok fazla rol oynamasından korkanlar, mücadelesini demokratik kurallar içinde vermeli Türban sorunu da demokrasi içinde çözülmeli Başkalarının hakları için de savaşmalısınız Onlarla aynı fikirde olmasanız bile Türkiye buraya gelecek Camiyle kışla arasında bir Türkiye tükendi diyor Anadolu ekonomide artık söz sahibiHayat tarzının değişmediğini anlatan ümit Boyner, ancak belli bir ekonomik sınıfın geliştiği üzerinde duruyor Boyner, Servet el değiştiriyor Aslında demokratikleşme de böyle oluyor şeklinde konuşuyor Türkiye'nin kurumlarının başındaki insanların belli okullardan mezun olduğuna dikkat çeken Boyner, bu elit sistemi içinde ülkenin birbirinden koptuğunu anlatıyor Son dönemde Anadolu'nun ekonomide daha fazla söz sahibi olmaya başladığının altını çizen Boyner, İstanbul, İzmir ve Anadolu elitleri arasında yaşanan kopukluklarla demokrasinin gelişemeyeceğini söylüyor Türkiye'nin özünden uzaklaştığını belirten Boyner, toplumun yapısını 'türban'ın değil magazin programlarının bozduğunu belirtiyor Boyner, Komşularla ve çocuklarla ilişkilerden maddiyat ve gösterişin geldiği yere kadar Türkiye özünden çok ayrıldı diyor Hayrünnisa Gül'le ilgili soruyu Boyner, Demokrasiye inanıyorsanız, kimseyi dinî inancından dolayı yargılamamanız gerekir Onu kabul ediyorsanız, bu noktada (Cumhurbaşkanı) Gül'ün eşini yargılayamazsınız diyerek cevaplıyor kaynak: eğitimgazetesi
|
|
|